"Artistes" del Canal 33 i AMPANS

‘Artistes’ és una sèrie de televisió que aposta per compartir experiències al voltant de l’art amb creadors amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental. Un projecte de les productores Bah! Studios i YouPlanet protagonitzat per artistes d’AMPANS.


‘Artistes’ és un projecte de les productores Bah!Studios i YouPlanet inspirat en el taller creatiu L’Art de Viure. Va ser seleccionat en la 4a convocatòria de projectes audiovisuals innovadors de la CCMA i l’ICEC per trobar nous talents i formats de continguts pel Canal 33. En format de sèrie, dona a conèixer creadors i creacions artístiques amb molta personalitat, sense filtres ni estereotips.

Aquest programa es presenta com una experiència per veure l’art amb una altra mirada. A cada capítol, es comparteix l’experiència de l’art amb artistes amb discapacitat intel·lectual o trastorns de salut mental, a qui es suma un personatge conegut del nostre país. Roger de Gràcia, Ivan Labanda, Gisela, José Corbacho, Mireia Portas i Laura Rosel són els convidats del dels diferents capítols de la sèrie.

‘Artistes’ és plaer per l’art, un repte per reaprendre la història de l’art, per veure les obres més icòniques de la nostra cultura amb una mirada sense filtres. Un projecte que encaixa totes les disciplines artístiques: els secrets de la fotografia, la pintura, la música, el teatre musical, el ballet o el beat-box, entre altres.

Dijous 29 de setembre de 2022 es va estrenar, al Canal 33, aquesta sèrie de 6 capítols. Actualment, poden recuperar-se tots a TV3 a la carta.

L'art no entén de discapacitats. L'art és l'habilitat de crear, expressar i reproduir allò que és material o immaterial, que veiem o imaginem, i que convertim en matèria, imatge, so o expressió corporal.

L'origen de la idea

Aquest projecte va néixer quan l’equip productor del programa va visitar el Centre Ocupacional Les Bases, on es troba L’Art de Viure, un taller artístic inclusiu. Van quedar impactats per les peces exposades, que desprenien una forta personalitat. Eren obres creades per artistes amb capacitats diverses, sense filtres ni estereotips. D’aquí neix ‘Artistes’, de la voluntat d’explorar l’art des de noves perspectives, amb l’objectiu d’oferir una experiència única i sorprenent.

Veure ‘Artistes’

Tots els capítols de la primera temporada d’’Artistes’ estan disponibles, de forma gratuïta, a la plataforma digital TV3 a la carta.

Contacta amb AMPANS

Per fer-nos arribar les teves consultes, sol·licituds o comentaris, omple aquest formulari. Molt aviat ens posarem en contacte amb tu.

    0/ 500

    Col·labora amb AMPANS

    El suport social ha estat fonamental per l’avenç de la missió d’AMPANS, tant en l’assoliment dels projectes que milloren la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport, com en la sensibilització de la societat. El camí continua i et necessitem al costat. Ens hi ajudes?