Urpina, vins solidaris

Vins amb ànima

A Urpina, una finca situada al terme municipal de Sant Salvador de Guardiola, neixen els vins que porten el seu nom. Fruit de la generositat d'una família que va donar la finca, i de l'esforç de moltes mans que durant l'any cuiden les vinyes, els vins Urpina són els vins solidaris i amb compromís de la D.O. Pla de Bages. Una explosió de colors, aromes i sabors que us convidem a descobrir.


Urpina és un projecte agrosocial que vam iniciar el 2008 a Sant Salvador de Guardiola (Bages). La recuperació de les antigues vinyes i la plantació de noves hectàrees, va ser una de les primeres tasques que hi vam desenvolupar. Dels seus ceps, que ens han donat oportunitats de feina i reconeixement social, elaborem els nostres vins, els vins amb compromís de la DO Pla de Bages.

Estem compromesos amb tots els processos de producció, enfocant els esforços d'aprenentatge laboral a través d'activitats de cura de la terra, sembra i collita. Comptem amb experts del sector viticultor, i de l’ajuda de cellers del territori, per a guiar-nos i fer que els nostres vins siguin únics i de qualitat. Vins Urpina és un projecte social que busca garantir la inserció sociolaboral de persones en situació de diversitat i discapacitat intel·lectual, mitjançant l’elaboració de productes de qualitat i amb reconeixement social.

Amb la cura de les vinyes, hem après a cuidar i a estimar la terra

Els vins Urpina neixen per crear oportunitats d’inserció laboral i reconeixement social a les persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport. La vinya més antiga de la finca està situada a tocar de la llar que hi vam construir per l’acollida de persones amb discapacitat intel·lectual.

Urpina, terra de vi i de bones persones

A la família Vila Isern els defineix la seva generositat. El dia que el Joan Vila va fer 80 anys, amb la seva dona, la Dolors Isern, van donar casa seva (la finca Urpina) a AMPANS amb el compromís que cuidéssim dels seus dos fills i de la terra, i que oferíssim noves oportunitats a altres persones amb discapacitat intel·lectual.

Vins Urpina. Terra de vins i bones persones

Projecte agrosocial

A la finca Urpina hi desenvolupem un projecte agrosocial que engloba una llar per a persones amb discapacitat, grans camps de vinyes, una granja de cabres i una formatgeria.

Vins solidaris

El raïm del qual neixen els vins Urpina és cuidat i recol·lectat per persones amb discapacitat intel·lectual o en risc d’exclusió que formen part de la nostra fundació.

Recuperació de vinyes

El projecte Urpina és també ambiental: treballem per la recuperació de vinya autòctona i en vies d’extinció. Un projecte que també duem a terme a la Torre Lluvià amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i la DO Pla de Bages.

Premiats

Els nostres vins gaudeixen d’un important reconeixement, amb premis destacats als Vinari o als Catavinum World Wine and Spirit

DO Pla de Bages

Els nostres ceps estan arrelats al Bages, una de les comarques amb més història vitivinícola. Abans de la filoxera va ser la comarca amb més hectàrees de conreu de vinya de Catalunya.

Disponibles a la Botiga AMPANS

Podràs trobar els vins Urpina a la nostra botiga online: Botiga AMPANS


Contacta amb AMPANS

Per fer-nos arribar les teves consultes, sol·licituds o comentaris, omple aquest formulari. Molt aviat ens posarem en contacte amb tu.

    0/ 500

    Col·labora amb AMPANS

    El suport social ha estat fonamental per l’avenç de la missió d’AMPANS, tant en l’assoliment dels projectes que milloren la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport, com en la sensibilització de la societat. El camí cap a la plena inclusió continua i et necessitem al costat.