Premi INSERT a la Creació Audiovisual de persones amb disCapacitat Intel·lectual

Festival CLAM

Les arts audiovisuals s'han convertit en una eina important de motivació i aprenentatge per a la inclusió activa de les persones amb discapacitat intel·lectual. AMPANS va crear el Premi Insert per a donar impuls a aquesta realitat i fomentar la transmissió de valors i drets mitjançant el cinema

"A grandes problemas, grandes soluciones" de la Fundació MAP de la comarca del Ripollès és el treball guardonat amb el Premi INSERT, a la darrera edició del Festival CLAM.

"A grandes problemas, grandes soluciones", de Fundació MAP, guanyador del Premi INSERT 2022

El jurat valora l’ original combinació d’interpretació real i animació, reivindicant la visibilitat d’un col·lectiu que reclama els seus drets i la plena inclusió per un entorn socialment just i solidari.

Menció especial Premi INSERT 2022

 

En aquesta tercera edició, el jurat ha decidit fer una menció especial a la producció “Ferides invisibles”, presentat sota el nom Grup de 10, per la valentia d’un grup de joves del Bages d’aportar experiències viscudes en primera persona a un tema sovint ocult com el bullying, amb una factura cinematogràfica plena d’elegància visual, austera i sincera.

"Ferides invisibles" de Grup de 10, menció especial del Premi INSERT 2022

El Premi Insert en el Festival Clam

AMPANS convoca el Premi Insert a la creació audiovisual de persones amb discapacitat intel·lectual, en el marc del Festival Clam , el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya. El Premi reconeix curtmetratges de ficció, animació o documental produïts per equips amb persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental.

Visita el CLAM

Jurat III edició Premi Insert

Teti Canal - Directora i actriu teatral
Rosa de Paz - Mestra i pedagoga
Lara Bedmar - Dissenyadora gràfica
Enric Roca - Director de cinema
David Torras - Director de cinema
Joan Barbé - Secretari del jurat

De tots els treballs presentats d’arreu de l’estat, el jurat té en compte, a més del tractament cinematogràfic, el missatge social i els valors de la reflexió, la reivindicació i la inclusió. El Premi que forma part del palmarès del Festival CLAM, està dotat amb 500 euros i una estatueta, amb el suport de l’empresa manresana, Teixits Forés. El Premi es lliura a la Gal·la oficial d’entrega de Premis.

Bases del Premi INSERT