Solucions en gestió mediambiental

Gestionem deixalleries fixes i deixalleries mòbils. Estem altament compromesos amb el medi ambient, treballem per ser sostenibles com a entitat i per poder oferir solucions mediambientals als nostres clients.

La millora mediambiental i la sostenibilitat són principis bàsics des dels inicis de la Fundació.

Compromís amb el medi ambient

AMPANS sensibilitzada per la protecció del medi ambient des dels inicis

AMPANS ha estat, des dels seus inicis, sensibilitzada per la protecció del medi ambient. Es va significar com una de les entitats pioneres de l’ecologisme amb l’impuls de la campanya de l’Ampolla i el Paper iniciada el 1973, que es va tancar, com a tal, 25 anys després.

La política mediambiental de l’entitat ha evolucionat fins al punt que actualment gestiona, per concurs públic del Consorci del Bages per a la gestió de residus, 13 deixalleries fixes (Súria, Navarcles, Sant Fruitós del Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Sant Vicenç de Castellet, Manresa, Castellbell i el Vilar, Avinyó, Navàs, Artés, Moià i Sant Salvador de Guardiola ) i 3 deixalleries mòbils.

D’altra banda, l’entitat, a través d’AMPANS Medi Ambient SL, també gestiona, per concurs públic, el Servei de Recollida Selectiva de la comarca.

El model porta a porta

Va ser al 2018 quan Medi Ambient SL va ampliar els seus serveis amb la recollida porta a porta dels residus municipals, després de veure la necessitat dels municipis en ampliar els seus percentatges de selectiva per complir amb les Directrius Europees.

Des d’aleshores i fins a dia d’avui, estem treballant en el servei de recollida porta a porta i en la millora continua del servei de les poblacions de Santa Maria d’Oló, Avinyó, Calders i L’Estany per obtenir els millors resultats en qüestió de reciclatge i sensibilització ambiental.

Actualment, les quatre poblacions on MASL ofereix aquest servei es troben entre les úniques 8 poblacions del Bages i Moianès amb uns índex de recollida selectiva que superen el 70%, una xifra molt positiva i que assoleix els objectius que marca la normativa per als propers anys.

Inserció laboral a AMPANS Medi Ambient

El Servei de medi ambient d’AMPANS també és un Centre Especial de Treball (CET)

El servei de medi ambient d’AMPANS funciona com a Centre Especial de Treball, formant i inserint a persones amb discapacitat intel·lectual o en situació de vulnerabilitat per al desenvolupament plenament autònom de tasques professionals de reciclatge, gestió de residus i activitats de cura del medi ambient en diferents instal·lacions. El nostre objectiu és arribar, junts, a la plena inclusió social i laboral.

Feina de valor i reconeixement per la gestió de residus

Feina de valor al Servei de Medi Ambient

La secció de deixalleries i medi ambient ocupa a 27 persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat. El Consorci de Residus del Bages és una de les principals empreses en volum de feina pel Centre Especial de Treball.

El millor centre de gestió de residus

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha avaluat un total de 37 deixalleries de tota Espanya i n’ha examinat el funcionament, la informació i els procediments de reciclatge. La de Bufalvent, a Manresa, del Consorci de Residus del Bages i gestionada per AMPANS, ha obtingut la millor puntuació.

La relació d’AMPANS amb el Consorci ha estat molt bona. Amb un equip de gent molt implicada, motivada i amb molt coneixement del territori.

Ricard Jorba - Gerent
Consorci del Bages per a la Gestió de Residus

Contacta amb AMPANS

Per fer-nos arribar les teves consultes, sol·licituds o comentaris, omple aquest formulari. Molt aviat ens posarem en contacte amb tu.

    0/ 500

    Col·labora amb AMPANS

    El suport social ha estat fonamental per l’avenç de la missió d’AMPANS, tant en l’assoliment dels projectes que milloren la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport, com en la sensibilització de la societat. El camí cap a la plena inclusió continua i et necessitem al costat.