• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

03.02.2017

Una vintena de joves donen vida a un arbre mecànic, dins d’un programa de desenvolupament personal i laboral, amb la col·laboració del creador d’animals mecanitzats Raül Martínez, de Ferroluar

CNO Sta. Margarida Montbui 87

Són joves de Santa Margarida de Montbui d'entre 16 i 24 anys que no treballen i han abandonat els estudis; formen part d'un programa impulsat per AMPANS en col·laboració amb la Fundació Intermèdia i finançat pel SOC i el Fons Social Europeu

AMPANS ha posat en marxa un projecte de creació a partir del ferro que s'emmarca dins el programa de Noves Oportunitats per a joves a Santa Margarida de Montbui. Es tracta d'un taller de soldadura i mecatrònica on una vintena de joves d'entre 16 i 24 anys que no treballen i han abandonat els estudis donaran vida a un arbre mecànic a través del disseny i la creació de peces amb ferro i sensors de moviment. L'objectiu és orientar i acompanyar aquests joves perquè retornin al sistema educatiu o trobin una feina.

L'artista Raül Martínez, de l'empresa Ferroluar de creació d'animals i vida mecànica, és l'encarregat de transmetre als joves coneixements de diferents disciplines com la soldadura, la mecanització o l'electrònica a partir d'una creació artística. Amb aquest curs, que també inclou formació en competències bàsiques i transversals impartit per una tècnica d'AMPANS, els joves fan un primer tast en el disseny i creació de peces en un espai on hi tenen cabuda tots els conceptes d'expressió artística sense limitacions creatives.

Sobre Raül Martínez
Sota el nom de Ferroluar, l'artista Raül Martínez crea animals amb ànima mecànica. Converteix materials freds i inexpressius com el ferro o el metall reciclats amb peces que reprodueixen i mesclen els moviments, la fisonomia i l'estètica d'animals vius. Raül Martínez fabrica bèsties amb ànima mecànica per a companyies de teatre, ven peces i les exposa a museus, algunes d'elles formen part de la col·lecció permanent del Museu de Zoologia de Barcelona. Ara forma part del programa Noves Oportunitats que AMPANS en col·laboració amb la Fundació Intermèdia porta a terme a les comarques de la Catalunya central.

Sobre Noves Oportunitats
El Programa Noves Oportunitats, gestionat per AMPANS en col·laboració amb la Fundació Intermèdia, es troba dins el pla de Garantia Juvenil, una iniciativa europea per reduir l'atur juvenil finançada pel SOC i el Fons Social Europeu. Ofereix actuacions integrades d'orientació, formació, acompanyament, i intermediació amb l'objectiu que els joves de 16 a 24 anys que no estudien ni treballen retornin a la formació reglada o trobin una sortida laboral. Les actuacions, que busquen que els joves desenvolupin el seu projecte professional i personal, són personalitzades i s'adapten a les seves necessitats.
AMPANS, amb la col·laboració de la fundació Intermedia, atén dins d'aquest programa més de 300 joves de la Catalunya central (Bages, Berguedà, Osona, Anoia i el Solsonès), amb l'objectiu que assoleixin una certificació i el retorn a la formació reglada, o aconsegueixin accedir una feina de qualitat.

Podeu veure la galeria d'imatges aquí.

 

 soc1     logotip Iniciativaocupaciojuvenil        logo-generalitat-catalunya

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.