Suport i acompanyament a famílies

Els serveis que oferim a les famílies són un suport fonamental en la millora de la qualitat de vida dels familiars de les persones a qui atenem.
Pretenen facilitar l’exercici dels seus drets, la conciliació familiar i laboral, la formació, l’intercanvi d’experiències, la informació i l’assessorament, amb l’objectiu de servir d’ajuda, atenció i suport familiar.

L’atenció al nucli familiar de les persones amb discapacitat és una part fonamental de la nostra missió. Facilitem el dia a dia de les famílies, fent xarxa i generant suports.

Programes de suport i acompanyament a les famílies

Programa Respirs

El programa de Respirs està adreçat a les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual que, per raons de necessitat o descans, requereixen d'una acollida temporal del seu fill o filla.

El programa ofereix tres modalitats segons les característiques de la persona atesa i de la demanda del servei:

  • Respir al servei de llars-residències
  • Respir al centre residencial Julio Payas
  • Respir en famílies acollidores
Per fer sol·licitud de plaça de respir, poseu-vos en contacte amb el vostre centre o servei.

Servei acollida matinal

Per facilitar la conciliació laboral o l'organització interna de les famílies, disposem del servei d’acollida matinal que s’ofereix a les instal·lacions de l’escola Jeroni de Moragas.

El servei funciona de dilluns a divendres, segons el calendari escolar, i amb quota mensual o per dia. Les famílies que ho necessitin poden portar els seus fills a partir de les 8.45h. No cal avís previ per a la utilització del servei tot i que, si és possible, es recomana anticipar-ho al centre.

El programa del servei d’acollida matinal proposa activitats de lleure dins de l’aula com ara jocs, jocs de taula, música, manualitats o dibuix.

Grups d’ajuda mútua

Es tracta de petits grups formats per mares, pares, o altres familiars, per a donar suport tant en la vessant personal com emocional (suport psicològic) a les famílies de les persones amb discapacitat.

Per mitjà d’aquests grups es canalitzen experiències similars en l’atenció a les persones i ajuden a reduir l’aïllament social i a reforçar la resiliència personal i familiar.

Escola d’estiu

Amb la finalització del curs escolar, posem en marxa l’Escola d’estiu, un programa d’activitats i sortides que es desenvolupen aprofitant el bon temps en aquesta època de l’any, per contribuir a la conciliació laboral de les famílies.

L'escola d'estiu ofereix activitats d'oci infantil i juvenil aprofitant el bon temps: piscina, tallers, excursions, jocs i esports.

El servei es du a terme a l’escola Jeroni de Moragas i a les instal·lacions de Camabella (Santpedor) en horari de 9 a 13:30h, entre finals de juny i mitjans de juliol.

Programa de suport psicosocial a alumnes amb NEE

Des de l’Escola Jeroni de Moragas oferim suport psicosocial per a l’alumnat i les seves famílies amb l’objectiu d’afavorir el màxim desenvolupament personal, l'autonomia i benestar de l'infant en el seu entorn i en l'àmbit on ha de ser educat.

El programa contempla suport familiar i atenció de demandes, prevenció de situacions de risc, facilitació de la cobertura de les necessitats bàsiques, orientació i assessorament específic, promoure i facilitar la participació del pares o tutors i la inclusió personal i sociofamiliar. 

Amb el suport i finançament de:

Suport a la capacitat jurídica

Donem suport en la presa de decisions que afecten la capacitat jurídica, per voluntat de la mateixa persona o per decisió judicial, de persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o amb deteriorament cognitiu, mitjançant la Fundació Santa Maria de Comabella, una entitat impulsada per AMPANS.

Descobreix-ne més:

Recursos per a famílies

Posem a disposició de les famílies els continguts i presentacions de les xerrades que organitzem, ja sigui de forma presencial o online, per tal que les pugueu consultar i tenir a l’abast en tot moment.

Xerrada: I després de l'ESO, què?

Programes d'oci

Us informem de vacances i colònies adaptades a persones amb discapacitat intel·lectual.

Vacances Setmana Santa - Acell: Més informació

Interessats contactar a friera@ampans.cat

“Al llarg de la nostra vida ho hem fet tot per la nostra filla. Ara ella és molt feliç aquí, i especialment al quiosc on treballa. No m’imagino la seva vida sense AMPANS.”

José Luis Alonso
Pare de la Montse

Pares

“Ha sigut un trajecte llarg, en alguns moments dur, però molt gratificant.”

Josep Miquel
Pare de la Gemma

Col·labora amb AMPANS

El suport social ha estat fonamental per l’avenç de la missió d’AMPANS, tant en l’assoliment dels projectes que milloren la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport, com en la sensibilització de la societat. El camí cap a la plena inclusió continua i et necessitem al costat.

Contacta amb AMPANS

Per fer-nos arribar les teves consultes, sol·licituds o comentaris, omple aquest formulari. Molt aviat ens posarem en contacte amb tu.

    0/ 500