Fes una donació
al projecte Llars sense espera

Per una inclusió real, ens queda molt per fer



A Catalunya, 3800 persones necessiten una llar abans d'acabar el 2025.

Ajuda'ns a construir 150 noves places residencials.

Fes la teva aportació avui mateix

  Un dels drets fonamentals reconeguts a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat és tenir accés a un habitatge digne, que fomenti la vida independent i la inclusió comunitària.

A Catalunya, però, aquesta realitat està molt lluny de complir-se. Actualment, hi ha més de 3.800 persones en llista d’espera per accedir a un servei residencial especialitzat. De mitjana, aquestes persones esperen fins a 5 anys per trobar un lloc adequat que s’adapti a les seves necessitats. Aquesta situació és insostenible i afecta tant les persones amb discapacitat intel·lectual com les seves famílies.

Per donar resposta a aquesta emergència social, AMPANS ha iniciat la construcció de tres nous centres residencials a Manresa, Terrassa i Balsareny. Amb aquests projectes, esperem reduir significativament la llista d’espera, creant la meitat de les places que el territori necessita actualment. Però per fer-ho realitat, et necessitem al nostre costat.

 

Ajuda’ns a construir un futur millor amb una donació al programa de mecenatge Llars Sense Espera.

O si ho prefereixes, pots vincular la teva aportació a un dels projectes residencials.

La Parada nova residència AMPANS

60 places per a adults amb situació d'envelliment

Nova residència AMPANS a Terrassa

60 places per a adults amb necessitats de suport 24h

Projecció de la nova residència Carrilet a Balsareny

30 places per a joves amb necessitats d'alta complexitat

 

Entre les situacions que requereixen solucions més urgents a la llista d’espera: 

    •  Adolescents que ja han complert la majoria d’edat i que per falta de plaça continuen als serveis residencials d’edat infantil, i que necessiten  urgentment un recurs residencial adaptat a les seves necessitats. Es tracte de joves adults  amb pluridiscapacitat, autisme o altres trastorns del desenvolupament amb alta dependència.  

 

    • Persones adultes amb discapacitat intel·lectual que estan envellint.  Necessiten  equipaments més especialitzats i respostes adaptades perquè aquestes persones puguin tenir una qualitat de vida digne i adaptada a les necessitats en aquesta etapa de la vida. 

 

    • Famílies que demanden una plaça urgent per atendre els seus fills amb greus trastorns de conducta i salut mental associats a la discapacitat que generen situacions molt complexes per a les famílies que soles no poden afrontar.  

 

"Des d’AMPANS seguirem abocant esforços per generar suports i oportunitats que afavoreixin el màxim desenvolupament personal i social d’aquestes persones” 

Janeta Camps
Directora de Serveis residencials,
Fundació AMPANS

"A través dels serveis residencials i suport a la vida independent, AMPANS ofereix alternatives i diferents models que s’adapten a les necessitats de cada persona"

Fina Riera
Responsable de Treball Social
Fundació AMPANS

“Que el meu fill marxi de casa és un factor de creixement personal. Necessitarà els seus suports, però marxar del niu servirà per empoderar-lo i situar-lo en igualtat de condicions que la resta de gent.” 

Susana Suades
Mare del Vladimir
un jove de 25 anys amb discapacitat intel·lectual

Ajudan’s a crear llars segures i acollidores per poder oferir oportunitats a qui més les necessita.

Junts fem futur.

Gràfic donacions llars sense espera

Sabies que ser solidari/a té recompensa?

Podràs desgravar-te el 80% dels primers 250€ que aportis i, a partir d’aquesta quantitat el 40%. A més, si durant 3 anys consecutius has contribuït perquè la plena inclusió sigui una realitat a través de les teves donacions a la Fundació AMPANS i sempre amb la mateixa quantitat, o superior, la teva desgravació en aquest últim tram augmentarà fins al 45%.

Com a empresa podràs deduïr-te de l’Impost de Societats el 40% de l’aportació que hagis fet a la Fundació AMPANS. Si la contribució com a empresa ha estat constant durant els tres últims anys fiscals amb una quantitat sempre igual o superior, podràs deduir-te de l’Impost de Societats el 50% de l’aportació. El límit de la deducció serà del 10% de la base imposable.  

FAQ's

En què invertim els teus diners?

Les teves aportacions ens permeten obrir noves llars i espais de suport per a persones amb discapacitat o vulnerabilitat.

  • Creació 60 places residencials a Manresa per a perfils de persones adultes en envelliment.
  • Creació de 30 noves places per a l’acolliment de persones adultes amb trastorns de conducta i salut mental associats a la discapacitat, a Balsareny.
  • Creació de 60 places per a persones adultes a Terrassa.
Cada euro que ens confies es destina a projectes reals i concrets que ajuden a transformar vides, i per correspondre el teu compromís et mantindrem periòdicament informat sobre els avenços i resultats aconseguits amb el teu suport. Els nostres comptes són públics i pots consultar-los a la nostra web.

Quin impacte té per la meva organització?

Ser socialment responsable vinculant-vos a la plena inclusió, no només genera un impacte positiu en la societat, sinó també en la pròpia organització. Els beneficis entre l’empresa i els seus grups d’interès són mutus.

Àrea empresa: Atracció i retenció del millor talent i enfortiment del compromís i el sentiment de pertinença dels equips.
Àrea Clients: Major capacitat d’atracció i fidelització de clients. Major credibilitat i nivell de reconeixement.
Àrea Negoci: Desgravacions i Bonificacions fiscals. Diferenciació d’empreses competitives gràcies al teu compromís social. Impacte social, directe i tangible. Valor de marca, generat per l’impacte social directe que es genera com a resultat de la vinculació amb AMPANS.

A més, aquestes aliances formen part del compromís de les empreses amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), publicats per la ONU dins de l’Agenda 2030. Especialment amb l’ODS 3 (salut i benestar), l’ODS 4 (educació de qualitat), l’ODS 8 (treball digne i creixement econòmic) l’ODS 10 (reduir les desigualtats) i l’ODS 17 (aliances per assolir els objectius). La responsabilitat social vinculada a la plena inclusió, no és només cosa de les empreses grans. Les PIME també teniu un paper transformador clau en el territori on desenvolupeu la vostra activitat.

Què he de fer per desgravar-me la meva donació a la Fundació AMPANS?

A principis d’any comuniquem a Hisenda totes les donacions que hem rebut durant l’any anterior. I addicionalment, coincidint amb la campanya de la Renda enviem a totes les persones o empreses col·laboradores el Certificat Fiscal que acredita la seva aportació.