Fes una donació per a la residència de Terrassa

Per una inclusió real, ens queda molt per fer



A Catalunya, 3800 persones necessiten una llar abans d'acabar el 2025

Estem construint 60 places a Terrassa

Fes una donació

Aquest estiu han començat les obres de la residència  que  AMPANS està construint  al barri de Sant Llorenç, a Terrassa,  per donar resposta a les necessitats residencials i d’atenció diürna a persones amb discapacitat intel·lectual que  necessiten  suport les 24 hores del dia. 

El projecte de Terrassa neix d’una demanda històrica de les famílies d’aquest municipi del Vallès Occidental que han de portar els seus fills i familiars fora de la ciutat, molts dels quals estan sent atesos per la fundació AMPANS.   

 

La residència tindrà capacitat per a 60 persones i ha estat dissenyada en unitats de convivència de sis persones,  similars a un habitatge amb habitacions individuals amb bany, així com espais comuns com el menjador o la terrassa. També s’oferirà servei d’atenció diürna amb capacitat per a 30 persones. El projecte compta amb espais comuns per afavorir la socialització i la relació amb l’entorn, així com el benestar de les persones que hi viuran.  

“Massa famílies han hagut de portar els seus familiars fora de Terrassa i de la seva comarca, havent de marxar a viure fora perquè  a la teva ciutat no hi ha plaça per als teus fills i filles, a la qual tenen dret”

Carles Godall
Coordinadora Capaç

"Hem assumit el repte però ho fem esperonats per les famílies que han estat el veritable motor d’aquest projecte."

Lluís Sánchez Seuba
President de la Fundació AMPANS

El projecte d’arquitectura social està ideat d’acord amb uns paràmetres de sostenibilitat i eficiència energètica, i en la perspectiva social, amb un model d’atenció centrat en la persona, en la seva qualitat de vida i en el suport conductual positiu. També aposta per la inclusió tecnològica a l’edifici que ajudi a promoure l’autonomia personal de les persones que hi viuran, en línia amb els projectes residencials que està duent a terme l’entitat. 

Es calcula que la posada en marxa d’aquesta residència comportarà la creació de 52 llocs de treball especialitzats i qualificats. 

Durant l’acte simbòlic d’inici d’obres, el president d’AMPANS, Lluís Sánchez, va recordar que hi ha moltes persones amb discapacitat intel·lectual  que estan esperant plaça per accedir a un servei assistencial, fet que provoca  que moltes persones no puguin ser ateses als seus municipis. Per la seva banda, Carles Godall, en representació de la coordinadora de famílies Capaç va recordar que la residència és fruit de la perseverança de les famílies que han estat reivindicant el servei residencial durant anys.  

Sols no podem fer-ho. Ens ajudes a fer-ho possible?

Sabies que ser solidari/a té recompensa?

Podràs desgravar-te el 80% dels primers 250€ que aportis i, a partir d’aquesta quantitat el 40%. A més, si durant 3 anys consecutius has contribuït perquè la plena inclusió sigui una realitat, a través de les teves donacions a la Fundació AMPANS, i sempre amb la mateixa quantitat, o superior, la teva desgravació en aquest últim tram augmentarà fins el 45% .

Com a empresa podràs deduïr-te de l’Impost de Societats el 40% de l’aportació que hagis fet a la Fundació AMPANS. Si la contribució com a empresa ha estat constant durant els tres últims anys fiscals amb una quantitat sempre igual o superior, podràs deduir-te de l’Impost de Societats el 50% de l’aportació. El límit de la deducció serà del 10% de la base imposable.

Faq's

En què invertim els teus diners?

Les teves aportacions ens permeten obrir noves llars i espais de suport per a persones amb discapacitat o vulnerabilitat.

  • Creació 60 places residencials a Manresa per a perfils de persones adultes en envelliment.
  • Creació de 30 noves places per a l’acolliment d’ adolescents amb discapacitat i autisme sever, a Balsareny
  • Creació de 60 places a Terrassa per a persones adultes amb discapacitat i necessitats generalitzades
Cada euro que ens confies es destina a projectes reals i concrets que ajuden a transformar vides, i per correspondre el teu compromís et mantindrem periòdicament informat sobre els avenços i resultats aconseguits amb el teu suport. Els nostres comptes son públics i pots consultar-los a la nostra web.

Quin impacte té per la meva organització?

Ser socialment responsable vinculant-vos a la plena inclusió, no només genera un impacte positiu en la societat, sinó també en la pròpia organització. Els beneficis entre l’empresa i els seus grups d’interès són mutus.

Àrea empresa: Atracció i retenció del millor talent i enfortiment del compromís i el sentiment de pertinença dels equips.
Àrea Clients: Major capacitat d’atracció i fidelització de clients. Major credibilitat i nivell de reconeixement.
Àrea Negoci: Desgravacions i Bonificacions fiscals. Diferenciació d’empreses competitives gràcies al teu compromís social. Impacte social, directe i tangible. Valor de marca, generat per l’impacte social directe que es genera com a resultat de la vinculació amb AMPANS.

A més, aquestes aliances formen part del compromís de les empreses amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), publicats per la ONU dins de l’Agenda 2030. Especialment amb l’ODS 3 (salut i benestar), l’ODS 4 (educació de qualitat), l’ODS 8 (treball digne i creixement econòmic) l’ODS 10 (reduir les desigualtats) i l’ODS 17 (aliances per assolir els objectius). La responsabilitat social vinculada a la plena inclusió, no és només cosa de les empreses grans. Les PIME també teniu un paper transformador clau en el territori on desenvolupeu la vostra activitat.

Què he de fer per desgravar-me la meva donació a la Fundació AMPANS?

A principis d’any comuniquem a Hisenda totes les donacions que hem rebut durant l’any anterior. I adicionalment, coincidint amb la campanya de la Renda enviem a totes les persones o empreses col·laboradores el Certificiat Fiscal que acredita la seva aportació.