El restaurant Les Grands Buffets de Narbona, conegut per ser el buffet més exclusiu del món, celebra la incorporació del primer formatge català i amb valor social, el Lupulus de Formatges Muntanyola

 

El restaurant Les Grands Buffets de Narbona, fundat el 1989 per Louis Privat, pel qual cada any hi passen 360 mil comensals, ha presentat la seva darrera incorporació al buffet de formatges més gran del món: el Lupulus de Formatges Muntanyola que elaborem a AMPANS.

El buffet de formatges que ofereix Les Grands Buffets compta amb més d’un centenar de varietats de formatge, record Guiness per la selecció més gran de formatges amb 111 varietats, i des d’ara 112 amb la incorporació de Lúpulus que és, des d’avui, el primer formatge català que s’hi servirà.

El Lupulus és un formatge de vaca ecològic semicurat i rentat amb cervesa que Formatges Muntanyola elabora al seu obrador de la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, a través d’un procés artesanal. Utilitzant llet de vaca d’una explotació ramadera amb producció i certificació ecològica, aquest formatge té una maduració lenta, de dos mesos, on els llevats estimulen el desenvolupament dels ferments aportant cremositat, amb una textura fina i tendre, i un sabor equilibrat. Es tracta d’un dels primers formatges madurat amb cervesa que es fan a la península, inspirat en receptes ancestrals originàries de Bèlgica.

L’entrada del Lupulus a Les Grands Buffets de Narbona és una nova fita en la trajectòria que està tenint Formatges Muntanyola, un dels projectes d’economia social que hem impulsat i que ha rebut diversos premis i distincions per diverses varietats com el Garrotxa, el Bufalet i el mateix Lupulus.

Durant la presentació, a la que han assistit diversos mitjans de banda i banda de la frontera, han coincidit el fundador i propietari de Les Grands Buffet, Louis Privat, el director d’AMPANS, Toni Espinal i la responsable de Formatges Muntanyola, Anna Prado.

Després de visitar el restaurant i de fotografiar-se amb el formatge, Toni Espinal ha explicat l’objectiu fonamental de Formatges Muntanyola, un projecte d’emprenedoria social que dona feina a 12  persones. Espinal ha agraït l’aposta de Les Grands Buffets per un formatge que té al darrera un projecte sociolaboral per a persones amb capacitats diverses i ha fet un reconeixement a l’equip de Formatges Muntanyola, per l’assoliment d’aquest nou èxit. “Formar part d’aquest aparador dels millors formatges del món és sense dubte una nova oportunitat per donar a conèixer els nostres productes i les persones que hi ha al darrere” ha afegit Toni Espinal.

Per la seva banda, Louis Privat, fundador de Les Grands Buffet,  considerat el restaurant més gran de França tant per la seva gran oferta gastronòmica, com per la seva facturació, ha destacat la qualitat extraordinària del producte que respon a les exigències de qualitat i excel·lència del restaurant, però també la seva vessant social, i ha felicitat a la fundació AMPANS pel seu treball al costat de les persones en situació de vulnerabilitat.