Urpina acull les entitats del Bages amb segell Biosphere per parlar d’accessibilitat

 

Reunió d’entitats del Bages amb segell Biosphere | CCBages

 

El paller de la finca, habilitat com a espai formatiu i esdeveniments, ha aplegat 15 empreses a la Sessió Col·lectiva de Destinació

 

El Bages compta amb una quarantena d’empreses que s’han incorporat al programa Biosphere, un distintiu de qualitat que a la comarca està impulsat i coordinat pel Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona. El segell reconeix empreses i establiments compromesos amb la sostenibilitat i les acompanya per una gestió interna eficient. Quinze d’aquestes empreses s’han trobat a la finca Urpina (Sant Salvador de Guardiola), per parlar d’accessibilitat i medi ambient.

Com a entitat Biosphere, els organitzadors de la trobada han escollit Urpina i  el nostre projecte per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat, per aplegar les empreses de la comarca compromeses amb el medi ambient, i contribuir a donar a conèixer els projectes de la nostra fundació, com la formatgeria i granja de cabres, a més de l’oferta d’activitats per a empreses, entre les quals les activitats de team Building i voluntariat corporatiu que desenvolupa a la finca.

El conseller comarcal de Turisme i president del Geoparc, Eduard Mata, ha destacat que “l’accessibilitat és un element clau per a les destinacions que, cada cop més, treballen per oferir un turisme sostenible i de qualitat per a tothom“. Les dades posen de manifest que a la Unió Europea una de cada quatre persones adultes té algun tipus de discapacitat i una de cada dues persones amb discapacitat se senten discriminades. Per aquest motiu, Mata ha destacat que “és important posar en valor aquest tipus d’iniciatives i formar les entitats del sector per posicionar el Bages com una destinació de referència en accessibilitat turística integral“.

A través de diferents dinàmiques, les empreses han debatut accions de millora concretes i aplicables en matèria d’accessibilitat, han pogut veure exemples de bones pràctiques, identificat els seus propis reptes en aquesta matèria i de manera col·lectiva han buscat solucions per a cada tipus de negoci.