Alfàbrega, un muscat blanc,  es presentarà com a novetat a Urpina en Viu

 

Un nou vi blanc de vins Urpina, Alfàbrega, es presentarà a la festa “Urpina en viu” que es celebrarà aquest dissabte a la finca on desenvolupa el projecte vitivinícola i els formatges Muntanyola, a Sant Salvador de Guardiola.  

L’Alfàbrega és un blanc fresc i aromàtic, elaborat a partir de la varietat de vinya muscat. Se n’han elaborat unes escasses sis-centes ampolles que AMPANS posarà a la venda en primícia dissabte amb l’objectiu que els participants a l’esdeveniment solidari puguin ser els primers en obtenir-lo. També es podrà  trobar a la botiga online de la fundació, als seus punts de venda, Garden i establiments de restauració (Canonge i Casino), i a través dels seus distribuïdors habituals i clients de restauració.

El nom escollit per aquest blanc es deu a les seves notes de tast, en especial per l’aroma que desprèn, amb un toc especiat que recorda lleugerament les plantes aromàtiques i molt especialment l’alfàbrega. D’aquí el nom amb el que s’ha batejat aquest nou vi de la fundació AMPANS.

L’Alfàbrega s’afegeix a les cinc referències que produeix l’entitat: 3 Nits, U d’Urpina, Cor Valent i Dues Mans (vins negres) i a l’únic blanc que elaborava fins ara, el Gebrada.

Elaborat a partir de raïm veremat a mà, d’agricultura ecològica i de la varietat de vinya muscat, té una graduació de 13 graus.

Una etiqueta amb personalitat i valor social 

El disseny de l’etiqueta s’ha fet a partir d’una creació en aquarel·la de l’artista cardonina, Noèlia Bernal,  usuària del taller L’Art de Viure de la fundació AMPANS, a partir de la nota de tast de l’Alfàbrega i la planta que li dona nom.

L’Art de Viure és un taller d’art inclusiu que té com a objectiu principal proporcionar a les persones usuàries del servei de Centre Ocupacional de l’entitat,  els mitjans i el suport necessari per descobrir i desenvolupar el seu talent artístic, potenciar-lo i posar-lo en valor dins la societat.