Muntanyola debuta amb èxit al Mundial de Formatges de França amb dos nous premis pel Garrotxa i el Vell Reserva

 

Els formatges de la fundació AMPANS han estat premiats entre més de 1.600 referències de tot el món, valorades per un jurat format per 250 experts.

Formatges Muntanyola ha tornat a aconseguir el reconeixement del sector a França,  amb dos formatges, el Garrotxa i el Vell Reserva de cabra, al Concurs Mundial celebrat a la localitat francesa de Tours. Amb un jurat format per 250 experts, els formatges elaborats per la fundació AMPANS s’han endut dues medalles de bronze entre més de 1.600 referències presentades de tot el món.

El Garrtoxa ha guanyat la medalla de bronze en la categoria  de formatge de cabra amb escorça florida,  i el Vell Reserva s’ha endut un altre bronze en la categoria de formatge de cabra madurat.

El Garrotxa de Muntanyola, que ja disposa d’un or al World Cheese Awards en la passada edició, és un formatge semicurat de cabra, de maduració pausada, escorça rústica i florida, i un aro­ma de llet fresca i textura cremosa.

El Vell Reserva, també premiat aquest any en un dels principals certàmens de formatges d’autor de l’estat espanyol, el Gourmet Quesos, celebrat l’abril passat a Madrid, té una maduració llarga i una escorça fina i rústica  que aporta una aroma subtil.

Ambdós formatges premiats estan elaborats partir de la llet de cabra del ramat propi que Formatges Muntanyola té a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola (Bages).

Per Anna Prado, responsable de Formatges Muntanyola, aquests nous premis que sumen, són “resultat de l’ esforç de tot un equip immers en aquest projecte social que va iniciar-se fa gairebé deu anys. Un reconeixement a la feina ben feta i la prova que un projecte social com Formatges Muntanyola és viable, treballant en l’elaboració artesanal i alhora  mantenint els estàndards de qualitat.”

 El jurat d’aquests premis està encapçalat per Stéphane Layani, president del Mercat Internacional de Rungis, un dels mercats alimentaris més prestigiosos de França. Organitzat en col·laboració amb el Gremi Internacional de Formatgers, el concurs ‘Mondial du fromage’ és un dels més esperats pels professionals del sector.

 Aquests nous guardons de Formatges Muntanyola se sumen a altres premis en els quals l’entitat ha estat reconeguda en alguns dels principals certàmens internacionals, estatals i nacionals, com ara el World Cheese Awards, Lactium (Vic), Concours International (Lyon), Gourmet Quesos (Madrid) o Talento del Queso (Oviedo).