La Pinya premiada al Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona

 

Membres de la Pinya recollint el premi al CaixaForum.

 

“L’entrevista” un curt de ficció que mostra l’estigma que encara avui dia pesa en les entrevistes de feina en persones que tenen algun trastorn de salut mental,  s’emporta el Premi Inclús en la categoria “Posa’t a la nostra pell”

 

La productora La Pinya, formada per un grup de vuit persones usuàries del servei de centre ocupacional d’AMPANS, s’han endut el primer premi atorgat en la categoria “Posa’t a la nostra pell” del festival Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat, que va celebrar la seva cloenda ahir al CaixaFòrum.

Ruben Afonso, Anna Baños, Meritxell Crespo, Pep Domènech, Jordi Preñanosa, Josep Serres i Montse Soldevila, van recollir el premi molt emocionats pel reconeixement internacional obtingut per la seva feina. La Pinya d’AMPANS, que també l’integren David Alejo, Montse Soldevila, Jenny Cabanillas, Alex Pérez i Angel Torres, i que és dirigida per Montse Balanyà, comunicadora audiovisual i educadora de la fundació, va presentar un curt de ficció sobre els estigmes que pesen sobre una persona amb trastorn de salut mental durant una entrevista de feina, malgrat estar plenament capacitada per exercir-la.

La Pinya és una productora audiovisual impulsada per la fundació AMPANS, formada per un grup de persones usuàries del servei de Centre Ocupacional de l’entitat, que creen vídeos, entrevistes, reportatges i ficcions per comunicar a través de youtube i de les xarxes Socials tant els aspectes noticiables de la pròpia fundació, com el tractament d’altres temàtiques vinculades a la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual. El projecte compta amb el Suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El jurat del premi en la categoria “Posa’t a la nostra pell” estava format pels alumnes de primer del CFGS d’Integració Social, del CES Joan Maragall, que van haver d’escollir entre 11 treballs finalistes. El Premi del públic va ser per la fundació Arep, del Servei de Rehabilitació Comunitària.

El Premi Inclús està dotat amb una estatueta i la projecció del curt al proper Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. Durant l’acte de lliurament de premis de l’onzena edició es va visionar el documental ‘La vida de Brianeitor’

Inclús promou les obres audiovisuals sobre diversitat funcional amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat. A més, comparteix i fomenta l’ús i coneixement de l’accessibilitat audiovisual, sent un festival que apropa el cinema a audiències que normalment no tenen l’oportunitat de gaudir-lo. A la Selecció Oficial del Festival hi tenen cabuda curts i llargmetratges, tant de ficció com documentals, i les produccions audiovisuals d’entitats.

Pots veure “L’entrevista” aquí.

Amb el suport de