Reduïm les emissions en el procés d’elaboració de formatges amb una caldera de biomassa
AMPANS, com a entitat adherida al programa d’acords voluntaris per a la reducció d’emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle, ha estat reconeguda entre les entitats del tercer sector compromeses amb la reducció de la petjada de carboni.
El Programa d’acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) impulsat per la Generalitat de Catalunya es va posar en marxa l’any 2010, a través de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic. Aquest programa ofereix eines, suport i reconeixement a aquelles organitzacions que operen a Catalunya i que de manera voluntària volen establir un compromís per a reduir les seves emissions de GEH.
Mitjançant un acord, les organitzacions que com AMPANS ens adherim al programa ens comprometen a fer un seguiment de les nostres emissions i a establir anualment mesures per a reduir-les.
El projecte de la caldera de biomassa de la finca Urpina (Sant Salvador de Guardiola) que alimenta processos de pasteurització de Formatges Muntanyola, ha estat un dels projectes reconeguts pel Departament d’Acció Climàtica en un acte al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) presidit pel conseller David Mascort i la directora general de Qualitat Ambiental, Mireia Boya, fent-nos entrega de la certificació acreditativa.
La caldera de biomassa instal·lada a la finca Urpina, permet l’absorció d’una part de la demanda de producció de calor i suport a la pasteurització de la llet que utilitzem per fer els formatges Muntanyola. La caldera s’alimenta amb estelles procedents de la gestió forestal i restes de sarments de la vinya de la finca Urpina, així com restes de poda de la secció laboral de jardineria del Centre Especial de Treball d’AMPANS. La caldera permet reduir les emissions de CO2 durant els processos d’elaboració dels formatges.