Hem aportat la nostra experiència i coneixement a les jornades de formació en turisme accessible adreçades al sector


Aquesta setmana hem participat amb professionals i persones usuàries de diversos serveis d’AMPANS a les jornades que ha organitzat l’Ajuntament de Manresa, sota el nom Acull 360, una formació de dos dies sobre com atendre a nivell turístic col·lectius amb capacitats diverses.

L’actuació forma part dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació, finançats amb fons europeus Next Generation -en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del govern d’Espanya- que, entre altres mesures, contempla l’execució d’un Pla Integral d’accessibilitat turística.

A més d’AMPANS, les jornades de caràcter teòric i pràctic, han comptat amb la participació d’entitats locals com Casmacs, Centre Residencial La Llum i la ONCE, i la col·laboració del Consell Comarcal del Bages i de la Diputació de Barcelona.

La primera jornada que ha arrencat amb la benvinguda del regidor d’Empresa, Turisme i Coneixement, Joan Vila, i amb una explicació conceptual del turisme accessible, AMPANS hem proposat una dinàmica d’accessibilitat cognitiva per posar-se a la pell de persones amb diversitats intel·lectuals. També s’ha parlat sobre màrqueting i opcions per donar a conèixer les propostes als col·lectius amb discapacitat, així com la dinàmica Posa’t al meu lloc, en la qual els assistents a la formació han fet una visita turística entorn del Museu Comarcal amb cadira de rodes, bastons i antifaços per tal de posar-se a la pell de persones amb diversitats funcionals.

El segon dia ha consistit en una taula d’experiències on persones amb discapacitat de la ciutat han explicat els reptes als que s’exposen  a l’hora de poder gaudir de visites turístiques, i bones pràctiques.

La formació, que ha tingut lloc al Museu de Manresa, ha estat coordinada per Impulsa Igualdad – Tur4all, una empresa especialitzada en turisme accessible que ja va elaborar el diagnòstic sobre accessibilitat turística a Manresa el 2021.