El guardó del canal gastronòmic d’ EL PERIÓDICO, reconeix l’excel·lència artesanal i el compromís social d’aquest projecte de la fundació AMPANS
Formatges Muntanyola ha estat distingida com la Millor Empresa Artesana en els prestigiosos premis gastronòmics organitzats per Cata Mayor, el canal foodie d’EL PERIÓDICO i Premsa Ibèrica. El guardó es va lliurar ahir a la nit a l’Auditori de Barcelona en una cerimònia que va reunir destacades personalitats del món de la gastronomia.
El premi realça la tasca fonamental dels artesans i productors alimentaris, imprescindibles per a la riquesa i diversitat de la cuina. El jurat del Premi, format per figures de prestigi en el món gastronòmic, ha atorgat el guardó a Formatges Muntanyola per la seva excel·lent elaboració, qualitat dels seus productes i respecte per la tradició formatgera.
A més, el projecte també destaca pel seu compromís social, ja que forma part de la Fundació AMPANS, contribuint a la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat.
Van recollir el premi, en nom de tot l’equip de Formatges Muntanyola, Anna Prado (responsable de la formatgeria), Sara Montoro, Gerard Ribelles, Joan Sánchez i Eloi Rihuete.
Un reconeixement a la qualitat, al prestigi internacional i a la inclusió social
L’obrador de Formatges Muntanyola, situat a la finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola (Bages), produeix formatges d’alta qualitat elaborats artesanalment amb llet de cabra que, amb ramat propi, són la seva principal especialitat, encara que també obtenen reconeixement internacional en els de vaca, búfala i ovella. Aquesta diversitat permet obtenir fins a 12 varietats de formatges, molts dels quals han estat premiats arreu del món en certàmens de prestigi com el Fòrum del Formatges Artesà i Català, Gourmet Quesos, Làctium, World Cheese Awards o el Concurs Internacional de Lió, entre els més recents.
A més de la seva excel·lència gastronòmica, Formatges Muntanyola té una missió amb un fort impacte social, ja que dona feina a 12 persones, majoritàriament amb discapacitat, i forma part del projecte d’inserció laboral de la Fundació AMPANS que promou la plena inclusió des de fa 60 anys. Aquest model empresarial demostra que la qualitat i la responsabilitat social poden anar de la mà, consolidant Formatges Muntanyola com a referent en el sector.
Un jurat d’experts avala l’excel·lència artesana
El jurat del premi Millor Empresa Artesana ha estat format per figures de prestigi en el món gastronòmic, com ara Pau Arenós, cronista gastronòmic i responsable de Cata Mayor, Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, Carles Gaig, xef de Petit Comitè, Martina Puigvert, xef de Les Cols, Carlota Claver, xef de La Gormanda i Enric Rebordosa, empresari i propietari del Grup Confiteria.
Aquest reconeixement s’ha decidit en el marc dels premis Cata Mayor, altament cobejats en el món de la gastronomia, i que també han guardonat el restaurant Kresala, com el millor establiment obert el 2024 a Barcelona, i han atorgat el premi Llegenda Gastronòmica a Alfred Romagosa, lliurat per la prestigiosa xef Carme Ruscalleda.
Compromís amb la sostenibilitat i el territori
L’elaboració dels formatges Muntanyola segueix processos sostenibles i respectuosos amb l’entorn, comptant amb la certificació Biosphere. A través del seu obrador a Urpina, la marca combina tradició i innovació per oferir productes d’alta qualitat mentre fomenta una producció sostenible i ètica.
Formatges Muntanyola ha estat distingida com la Millor Empresa Artesana en els prestigiosos premis gastronòmics organitzats per Cata Mayor, el canal foodie d’EL PERIÓDICO i Premsa Ibèrica. El guardó es va lliurar ahir a la nit a l’Auditori de Barcelona en una cerimònia que va reunir destacades personalitats del món de la gastronomia.
El premi realça la tasca fonamental dels artesans i productors alimentaris, imprescindibles per a la riquesa i diversitat de la cuina. El jurat del Premi, format per figures de prestigi en el món gastronòmic, ha atorgat el guardó a Formatges Muntanyola per la seva excel·lent elaboració, qualitat dels seus productes i respecte per la tradició formatgera.
A més, el projecte també destaca pel seu compromís social, ja que forma part de la Fundació AMPANS, contribuint a la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat.