Estudiants xilens del Postgrau en Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual de la Universitat Andrés Bello, han fet una estada formativa a AMPANS




AMPANS ha rebut aquesta setmana un grup d’onze alumnes del Postgrau de Salut Mental i benestar en persones amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament de la Universitat Andrés Bello de Xile. Es tracta de professionals de l’àmbit de l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual que han fet una setmana de passantia a diversos serveis i centres de la fundació AMPANS.

El projecte s’emmarca en la col·laboració que han iniciat La ginesta – Centro de Salud mental y discapacidad Intelectual, de Xile, i la fundació AMPANS, per acollir les pràctiques dels alumnes del postgrau de la universitat xilena i aportar el coneixement de l’entitat bagenca en l’abordatge dels trastorns de conducta associats a la discapacitat intel·lectual.

L’equip d’experts en conducta de la fundació AMPANS ha acompanyat els estudiants en una formació teòrica i pràctica en l’atenció a les persones. Els 11 estudiants de la Diplomatura de Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual de la Universitat Andrés Bello de Xile, han pogut conèixer de prop el model d’atenció d’AMPANS, i s’han distribuït als serveis de l’entitat: l’escola Jeroni de Moragas, la residència i escola per a infants i adolescents amb autisme Els Companys, els serveis de Centre Ocupacional La Llum (Santpedor), La Sagrera (Sant Fruitós), L’Encaix (Sant Vicenç) i Teixint Valors (Sant Joan), els serveis residencials Julio Payás i Comtals, i les llars-residència. La passantia ha tingut 4 itineraris segons especialitat: itinerari de llars, d’escola, de serveis per a persones adultes i de serveis relacions amb salut mental.

Paulina Varas, psicòloga i Directora del Postgrau en Salut Mental i Benestar de Persones amb Discapacitat Intel·lectual, és la coordinadora d’aquesta passantia. Lidera el projecte amb l’objectiu que els professionals d’entitats xilenes puguin conèixer i recollir bones pràctiques implementades a AMPANS en pro del benestar de les persones amb discapacitat intel·lectual. Varas destaca d’especial interès l’atenció integral al llarg de tot el cicle vital, a través de serveis dissenyats en base a necessitats, que tenen per objectiu final la maximització de l’autonomia de les persones acompanyades.