“Una de les claus per l’educació inclusiva podria estar a Catalunya i es diu CEEPSIR” apunta Plena Inclusión


Hem anat a Madrid, al ministeri d’educació, per explicar el funcionament dels CEEPSIR

 

La Directora de l’Escola Jeroni de Moragas, Alba Cortina, que és membre del Consell Escolar de Catalunya i Responsable d’Escoles d’Educació Especial de Dincat, a més de membre del consell de direcció de la fundació AMPANS, s’ha entrevistat amb la Direcció General del Ministeri d’Educació, a Madrid, junt amb una comissió d’escoles que són CEEPSIR (Centres d’Educació Especial Proveïdors de Serveis i Recursos) per impulsar l’escola inclusiva.

La reunió amb el ministeri ha estat promoguda per Plena Inclusión (Madrid) per compartir amb el govern de l’Estat el que es considera un bon exemple de com impulsar l’escola inclusiva. “Una de les claus per l’educació inclusiva podria estar a Catalunya i es diu CEEPSIR” apunta Plena Inclusión Madrid.

Catalunya compta amb 28 d’aquests centres i, des de l’inici de la creació, consideren que els CEEPSIR són una eina imprescindible en el camí cap a la inclusió. “Aquí a Catalunya s’ha fet una gran aposta en aquest sentit els darrers anys i el resultat és més que positiu. Tot i que encara falta millorar molts aspectes com la coordinació entre els diferents agents implicats, la planificació del recurs, la definició dels indicadors o l’avaluació de l’impacte que té el CEEPSIR tant per a l’alumnat com per a l’entorn ordinari. Per això, esperem que se segueixi apostant per aquest model, invertint els recursos necessaris per al bon desenvolupament”, explica Alba Cortina, representant d’Educació a Dincat i directora de l’Escola Jeroni de Moragas d’AMPANS, un dels centres CEEPSIR de Catalunya. La seva tasca és imprescindible perquè l’educació sigui més inclusiva. Una feina necessària per l’alumnat amb necessitats educatives especials.

La conselleria d’Educació va impulsar la creació dels CEEPSIR amb el  Decret 150/2017 d’Escola Inclusiva. L’Escola Jeroni de Moragas d’AMPANS és un centre acreditat pel Departament d’Educació com a CEEPSIR. El 2022 va explicar un cas pràctic del funcionament d’aquest servei en aquest vídeo.

Llegeix l’article de Dincat.