BioSystems, Maxion Wheels i Thor reben el reconeixement per la seva contribució a la inserció laboral

 


L’acte ha reunit més de 200 clients i proveïdors per reconèixer i agrair la confiança i el compromís d’aquelles empreses que col·laboren amb l’entitat per promoure les oportunitats laborals a persones amb discapacitat, malaltia mental o situació de vulnerabilitat, a més d’apropar al teixit empresarial de la comarca, la tasca d’aquesta entitat amb prop de seixanta anys de trajectòria.

Des del 1999, la jornada vol ser un punt de trobada entre empreses que fomenten sinergies, idees i relacions que afavoreixin un nou estil de fer empresa basat en els valors i la responsabilitat social. La missió d’AMPANS és treballar per generar oportunitats d’inclusió laboral i social per a les persones amb discapacitat i en situació de vulnerabiltat.

Com ha afirmat en el seu discurs d’obertura Sílvia Gratacós, vicepresidenta de la Fundació AMPANS “per assolir els nostres objectius treballem amb criteris d’excel·lència i oferint productes i serveis de qualitat. Explicar-ho a la societat, en actes com el d’avui, que aglutina a tantes empreses ens ajuda a donar visibilitat a la nostra causa” “M’agraden els actes en que obrim les portes, perquè així veieu qui hi ha darrere d’AMPANS: moltes persones i molts professionals amb projectes de vida i objectius que ajudem a complir” . En aquest sentit, Toni Espinal, director general de la Fundació AMPANS, ha afegit que “Tot el que fem respon a les necessitats de les persones amb discapacitat i en risc d’exclusió, que augmenten any rere any. Actualment, acompanyem vora 4.000 persones”.

La taula rodona d’aquesta edició s’ha centrat en “Empreses amb compromís. Experiències d’èxit en Responsabilitat Social Corporativa”, on hi han participat  els experts Josep Mª Canyelles, coordinador de Respon.cat, Albert Giralt, director general de Grup Avinent, Maite Laporta, responsable del Departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del FC Barcelona i Josep Santacreu, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, i també president de Plant-for-the-Planet Spain i la Fundació Integralia DKV. Conjuntament han posat en evidència la necessitat de les empreses de fer un pas endavant en favor d’un compromís real, que sigui social, ambiental i econòmic.

Seguidament, s’ha donat pas al reconeixement a les empreses BioSystems, Maxion Wheels i THOR Especialidades pel seu compromís amb la inclusió sociolaboral de les persones amb capacitats diverses, amb una estreta col·laboració amb la fundació AMPANS. En l’entrega de premis van participar treballadors del Centre Especial de Treball de la fundació AMPANS,  que realitzen la seva activitat laboral per a aquestes empreses, aportant el seu testimoni en primera persona.

BioSystems és una empresa de solucions analítiques “biotecnològiques” per a laboratoris. Fundada a Barcelona, té seu a 18 països i presència comercial a més de 120. La seva aposta per AMPANS es concreta el febrer de 2022, amb l’encàrrec a Serveis a la Indústria del muntatge d’estructures, plaques electròniques, gestió de compres i controls de qualitat de components. “Una feina que ens permet demostrar que som capaços de donar una resposta altament qualificada i fiable d’empreses d’alta tecnologia” afirma AMPANS.

L’empresa del sector de l’automoció, Maxion Wheels, va posar en marxa el 2019 un enclavament laboral que dona feina a 8 persones treballadores d’AMPANS. Es tracta de dos equips que es desplacen a la planta de Maxion Wheels, que a efectes pràctics s’integren a la pròpia plantilla i cobreixen dos torns de matí i tarda. Tenen encarregades les tasques de classificació d’ intercaladors, palets i tapes, repàs de rodes (granallar i polir), embalatge de discos, verificació i destrucció de rodes. L’enclavament és una figura laboral molt potent per a la inclusió laboral de persones amb discapacitat, prevista a la Llei General de la Discapacitat, i que facilita l’accés a la feina en entorns normalitzats.

Thor  Especialidades és una empresa química dedicada a la fabricació i comercialització de components químics per a cosmètics i biocides.  La implicació en el teixit social és un dels propòsits d’aquesta empresa que va establir una vinculació amb AMPANS des del 2012, amb donacions econòmiques destinades als projectes socials de l’entitat. El 2018 va portar els seus equips a participar en un voluntariat corporatiu als centres i serveis de l’entitat, i compartir una jornada d’experiències amb l’entitat social. A partir d’aquest moment s’estableix un vincle continuat i cada cop més estret per repetir jornades de sensibilització social entre els seus equips. El 2021 va fer un pas més amb la contractació dels serveis laborals del Centre Especial de Treball, en un punt clau per l’empresa, el servei de bugaderia, que s’ocupa de la higienització, embossament i distribució de la roba d’uniforme de treball. Aquest any van col·laborar conjuntament encarregant a la fundació AMPANS la il·lustració dels valors corporatius, en una campanya de divulgació que ha impregnat tota l’empresa.

Per últim, la cloenda de l’esdeveniment ha comptat amb el suport d’Òscar Riu, director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i Marc Aloy, alcalde de Manresa, que van posar en valor la tasca i la feina de visibilitat que fa aquesta entitat.