AMPANS ha incorporat al seu equip laboral sis persones en situació d’atur i especial vulnerabilitat a través del Programa de Treball i Formació


La fundació AMPANS ha incorporat al seu equip laboral sis persones en situació d’atur i especial vulnerabilitat a través del Programa de Treball i Formació que té com a objectiu facilitar l’accés al mercat laboral. Ho fa mitjançant el suport d’entitats socials que, com AMPANS, duen a terme accions d’experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic als participants, per la seva incorporació a llocs de treball.

El Programa, que rep finançament del fons REACT UE, facilita un contracte laboral de 12 mesos, durant el qual la persona rep formació i acompanyament per assolir una situació laboral estable.

Una de les persones que gràcies a aquest programa ha trobat una feina i un contracte laboral d’un any és Maria Renne que va arribar a AMPANS a través del Programa de Treball i Formació, mitjançant el qual es va poder incorporar al restaurant Canonge com a membre de l’equip de sala. En el marc del programa, la Maria, igual que els seus companys, rep suport en diversos àmbits ja siguin formatius o en gestions administratives.

Com el cas de Maria Renne, hi ha 5 persones més que participen d’aquest programa a través de la Fundació AMPANS i estan treballant amb contracte d’un any de durada a diversos serveis laborals impulsats per l’entitat. Quatre d’elles, estan en situació d’obtenir el permís de residència i treball, i formen part dels equips de Serveis a la Indústria, Servei de Neteja industrial i serveis propis de manteniment de la fundació AMPANS.

Les 6 persones que participen al programa reben suport per transitar cap al mercat laboral ordinari i tenen un contracte de treball. Compaginen l’horari laboral amb horaris de formació que consisteixen en habilitats socials,  comunicació i resolució de conflictes, i es formen en competències digitals bàsiques. El programa contempla accions de contractació als serveis laborals de l’entitat, formació transversal i accions d’acompanyament i orientació.

Marta Milian, responsable de l’Equip Multidisciplinari de Suport (EMS) de la fundació AMPANS, posa en valor les facilitats que el programa suposa per als beneficiaris. “Aquestes accions d’experiència laboral i formatives permeten a les persones participants estar acompanyades pel nostre personal tècnic i de suport, i és un bon recurs per a la seva integració social i laboral”.

Per Maria Renne i Mohamed Lardi, dos dels participants, el suport que reben està sent de gran ajuda i confien poder seguir treballant per estabilitzar la seva situació laboral i social.