9 maneres d’ajudar un amic o familiar amb depressió

Càpsula amb consells sobre com ajudar un amic o familiar amb depressió

Una persona que pateix depressió pot tenir dificultats per expressar les seves emocions i necessitats. En aquesta càpsula s’ofereixen recomanacions útils per ajudar a persones amb depressió del nostre entorn més proper.

 

Sovint, les persones amb depressió no expressen les seves necessitats. Això implica que la família i els amics no saben com ajudar o actuar. Però a continuació us oferim un seguit de recomanacions que poden ser útils quan no sabem com actuar, per tal d’ajudar a aquella persona que ho necessita.

  1. Aprendre sobre la depressió i els trastorns d’estat d’ànim. Hi ha serveis i entitats especialitzades que poden informar les famílies i amics sobre què és la depressió.
  2. Fer preguntes i buscar l’arrel dels problemes. Per exemple, es pot preguntar sobre què el fa sentir així o quan va començar aquesta sensació.
  3. Ajudar-lo a fer front a l’estrès. Una bona manera d’afrontar l’estrès és aprenent pràctiques de relaxació o de respiració.
  4. Animar-lo a buscar grups de suport. La participació en grups de suport ha demostrat tenir beneficis psicològics.
  5. Recordar-li que és capaç, que ho pot aconseguir, per reforçar la seva autoestima. Per exemple, recordant situacions en què va demostrar coratge i perseverança
  6. Fer-lo riure. L’humor pot ajudar a fer-hi front de forma més positiva!
  7. Fer-li saber que no sempre estarà en aquesta situació. Recordar que tot passarà és una eina útil per despertar l’esperança.
  8. Escoltar-lo. L’escolta activa pot ajudar a fer-lo sentir millor
  9. Recordar la importància de rebre assessorament professional. Una persona amb depressió requereix d’un tractament especialitzat.


Referència:

8 Ways To Help A Friend or Family With Depression (2017). EveryDayHealth.