Programa 7è Congrés Estatal
sobre Alteracions de Conducta

Els trastorns de conducta en persones amb discapacitat intel·lectual representen un dels principals reptes per als professionals, les famílies i la societat en general. Aquests comportaments poden afectar la qualitat de vida, la inclusió social i el benestar de les persones que els experimenten, així com el seu entorn.

Per aquest motiu, el congrés "Prevenir per conviure" té com a objectiu principal analitzar i difondre estratègies preventives efectives en l’abordatge de la conducta en la discapacitat intel·lectual al llarg del cicle vital. La prevenció, basada en evidència científica i bones pràctiques, és clau per reduir l’aparició i la intensitat dels trastorns de conducta, afavorint així la convivència i la inclusió.

Prevenir per a conviure

Estratègies preventives en l’abordatge dels trastorns de conducta en la discapacitat intel·lectual al llarg de la vida

Aquest espai de trobada reuneix experts en neurociència, psicologia, educació, intervenció social i sanitària, així com familiars i professionals que treballen en l’àmbit de la discapacitat. A través de conferències, taules rodones i tallers pràctics, es compartiran coneixements, experiències i eines innovadores per millorar l’abordatge preventiu i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Us convidem a participar en aquest congrés, a sumar coneixement i a contribuir a la construcció d’una societat més inclusiva i respectuosa amb la diversitat. Junts prevenim per conviure.

Properament obrirem inscripcions

Ponents de la darrera edició

Susanna Esteba

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), doctora en Psiquiatria i Psicologia Mèdica (UAB), màster en Neuropsicologia i Neurologia de la Conducta (UAB) i postgrau en Neuropsicologia i Neurologia de la conducta infantil (UAB).

La seva tasca assistencial s'ha desenvolupat, en primer lloc, al camp de la psicogeriatria i, posteriorment, a l'àmbit del trastorn del desenvolupament intel·lectual.

Jeanne Farr

Actualment CEO de la NDAA, membre de varies juntes d’organitzacions sense ànim de lucre i de comités assesors.

Expresidenta de la NADSP i de la junta Ripple Effecte Images. Recentment ha treballat al National Mental Health and Intellectual Disability Training Center.

Laura Garrido

Laura Garrido Marijuán, llicenciada en psicologia per la UAM,2004. Màster en psicologia Clinica en Itema 2006,

Postgrau en malaltia mental i alteracions de conducta UIC, 2015 i BTEC Diploma professional en ACP nivell 5 NHS, 2018-2020.

Especialitzada en el suport a persones amb conductes que ens preocupen i persones amb grans necessitats de suport

Nick Gore

Nick és psicòleg clínic, professor titular i investigador a la Universitat Tizard Center de Kent.

El seu treball es centra a donar suport a nens i adults amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament, juntament amb les seves famílies i equips de personal de suport.

Biza Kroese

Biza Stenfert Kroese és professora titular de psicologia clínica a la Universitat de Birmingham.

Responsable de serveis de psicologia clínica per a persones amb discapacitat a la Dudley Priority Health de la NHS.

Ramon Novell

Llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Psiquiatra especialitzat en la discapacitat intel·lectual, àmplia experiència en l'abordatge de problemes de conducta i malaltia mental.

Gerent del servei de Discapacitat Intel·lectual i Salut Mental de l'Institut d'Assistència Sanitària a Girona.

Membre de nombroses societats nacionals i Internacionals en el camp de la salut mental, entre les que destaca la European Association for Mental Health in Intellectual Disability (EAMHID).

John Rose

John Rose és psicòleg clinic especialitzat amb persones amb discpacitat intel·lectual.

Des de la Universitat de Birmingham estudia l’efectivitat de les intervencions cognitivo-conductuals a persones amb discapacitat intel·lectual que presenten conductes d’ofensa sexual.

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de: