L’organització del Congrés Internacional sobre Alteracions de Conducta és possible gràcies a l’aliança estratègica de les institucions del territori referents en els àmbits social, educatiu i de la salut; Althaia, AMPANS i la Càtedra de Salut Mental UVic-UCC.
Aquesta aliança ha estat decisiva en la importància d’un abordatge multidisciplinari i de treball en xarxa per millorar la qualitat de vida de les persones amb trastorns de conducta i, també, de les seves famílies.
Althaia és una fundació privada sense ànim de lucre que dona un servei integral a les persones en l’àmbit sanitari i social. Ofereix atenció primaria i hospitalaria, atenció a la dependencia, assistencia especialitzada, medecina de l’esport i salut mental.
La missió d’Althaia és oferir aquests serveis sanitaris i socials amb qualitat i eficiencia, en el marc d’una organització orientada a satisfer les necessitats de les persones i a potenciar l’excelència, tant tècnica como humana, dels seus professionals.
Els recursos de salut mental de la Fundació ALTHAIA donen resposta, mitjançant diferents dispositius de varis nivells assistencials, a les necessitats de les persones, i als seus familiars, amb problemes de salut mental i addiccions: urgències, hospitalització de malalts aguts i subaguts, hospitals i centres de dia. Aquests recursos donen cobertura a Manresa, on s’ubica la institució sanitària, i a la seva àrea d’influència territorial. Per cobrir les necessitats d’oci, laborals, residencials i d’integració comunitaria, Althaia dirigeix l’innovador projecte Mosaic.
Fundació AMPANS és una organització d’utilitat pública sense ànim de lucre iniciada a l’any 1965 per un grup de pares i mares amb vocació de donar una dimensió pública i social a les persones amb discapacitat intel·lectual i treballar per tal que es puguin integrar socialment amb normalitat.
Fundació AMPANS basa les seves actuacions en tota una sèrie de valors que la converteixen en una entitat de referència a Catalunya en la gestió de serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual: inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual, compromís amb les necessitats de les famílies, compromís amb les noves necessitats per a les persones amb discapacitat intel·lectual, garantia de transparència en la gestió i conductes ètiques, sistemes d’autoavaluació de la qualitat, innovació i millora contínua i ecologisme i respecte per al medi ambient.
Amb més de 40 anys d’història, la missió d’AMPANS segueix sent la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, creant i gestionant centres, serveis o ajudes; sota criteris d’eficiència i eficàcia.
La Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC, neix fruit de la col·laboració entre la UVic-UCC, la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut-FESS i la Fundació Althaia-Xarxa Assistencial i Universitària de Manresa, amb la finalitat d’esdevenir referents en la docència i la innovació assistència en salut mental.
La recerca que desenvolupa la Càtedra de Salut Mental està liderada pel Grup de Recerca Salut Mental i Innovació Social (SaMIS), i el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la UVic-UCC.
L'objectiu del 6è Congrés Estatal sobre Alteracions de Condicta va ser identificar i satisfer les necessitats de salut mental i de les conductes que preocupen en les persones amb discapacitat intel·lectual d’elevada complexitat mitjançant teràpies psicològiques.
Consulta el programa