8 pel·lícules sobre la salut mental amb una bona representació dels trastorns mentals

Infografia amb vuit pel·lícules centrades en personatges amb TC

En aquesta infografia recollim una llista de vuit pel·lícules, les quals se centren en personatges amb trastorns de conducta.

En moltes ocasions el cinema ha recorregut al clixé en la representació dels trastorns de conducta. Aquestes vuit pel·lícules compten amb personatges que tenen algun tipus de trastorn de conducta: trastorn bipolar, trastorn de personalitat límit, autisme, TDAH… En aquestes pel·lícules, la representació dels trastorns es fa de manera fidel.

 

8 pel·lícules sobre la salut mental amb una bona representació dels trastorns mentals

1. La part positiva de les coses (Silver Linings Playbook), 2012
Dos personatges lluiten per les seves relacions: pateixen, respectivament, trastorn bipolar i un altre trastorn no nombrat.

2. Innocència interrompuda (Girl, interrupted), 1999
Una noia amb trastorn de la personalitat límit és ingressada a un hospital psiquiàtric, on coneix persones amb problemes similars.

3. El cigne negre (Black Swan), 2010
Una ballarina de ballet obsessionada amb la perfecció cau en conductes autodestructives, com l’autolesió i la privació d’aliments.

4. Rain Man, 1988
Aquest clàssic ens descobreix un personatge amb autisme (concretament, amb el síndrome de savant) i uns dons sobrehumans.

5. Una ment meravellosa (A Beautiful Mind), 2001
L’esquizofrènia paranoide poc a poc pren control de la ment del protagonista, un matemàtic brillant.

6. El Club dels Cinc (The Breakfast Club), 1985
Cinc estudiants d’institut comparteixen les seves experiències traumàtiques i s’adonen que, malgrat les aparences de normalitat, els problemes de salut mental ens afecten a tots.

7. L’Increïble Will Hunting (Good Will Hunting), 1997
Un jove d’altes capacitats que prové d’una família abusiva i que pateix depressió coneix un psicòleg que l’ajuda a prendre consciència dels seus conflictes reprimits.

8. Charlie Bartlett, (2008)
Un noi diagnosticat amb TDAH que va créixer sense pare ajuda els companys d’escola en els seus conflictes.

 

Referència:

10 Movies Dealing With Mental Health That Actually Get the Human Mind Right.

Accedeix al servei gratuït de primera atenció

Oferim un servei gratuït de primera atenció, en el qual seràs atès per un dels nostres professionals especialistes en trastorns de conducta. En aquesta primera atenció es realitzarà una primera acollida de la petició i se t'oferirà un recurs, propi o extern, on poder tractar-la amb major profunditat.

Anar-hi