Els 9 desencadenants més comuns en episodis de bipolaritat

Infografia amb 9 factors desencadenants d'episodis bipolars

Comprendre els motius de la bipolaritat pot ajudar a controlar millor aquest trastorn. En aquesta infografia et mostrem 9 factors que poden comportar episodis bipolars

El trastorn bipolar és un trastorn recurrent caracteritzat per canvis inesperats en l’estat d’ànim i l’energia. Hi ha diferents tipus de trastorns bipolars. En general, en els diferents tipus de trastorn de bipolaritat apareixen episodis maníacs i/o hipomaniacs i depressius. Aquests episodis interfereixen en la vida quotidiana de la persona i tenen una repercussió en la seva qualitat de vida. Evitar aquests episodis pot ser molt complicat, però podem entendre per què succeeixen. De fet, un dels desencadenants més comuns dels trastorns bipolars és l’estrès.

A continuació, et mostrem alguns dels desencadenants més comuns en episodis de bipolaritat:

Desencadenants trastorn bipolar

Referències:

9 Most Common Triggers for Bipolar Episodes (2017). EveryDay Health. 

Martínez, O., Montalván, O., Betancourt Y. Trastorno Bipolar. Consideraciones clínicas y epidemiológicas. Revista Médica Electrónica.

Accedeix al servei gratuït de primera atenció

Oferim un servei gratuït de primera atenció, en el qual seràs atès per un dels nostres professionals especialistes en trastorns de conducta. En aquesta primera atenció es realitzarà una primera acollida de la petició i se t'oferirà un recurs, propi o extern, on poder tractar-la amb major profunditat.

Anar-hi