9 maneres d’ajudar un amic o familiar amb depressió

Càpsula amb consells sobre com ajudar un amic o familiar amb depressió

Una persona que pateix depressió pot tenir dificultats per expressar les seves emocions i necessitats. En aquesta càpsula s’ofereixen recomanacions útils per ajudar a persones amb depressió del nostre entorn més proper.

Sovint, les persones amb depressió no expressen les seves necessitats. Això implica que la família i els amics no saben com ajudar o actuar. Però a continuació us oferim un seguit de recomanacions que poden ser útils quan no sabem com actuar, per tal d’ajudar a aquella persona que ho necessita.

  1. Aprendre sobre la depressió i els trastorns d’estat d’ànim. Hi ha serveis i entitats especialitzades que poden informar les famílies i amics sobre què és la depressió.
  2. Fer preguntes i buscar l’arrel dels problemes. Per exemple, es pot preguntar sobre què el fa sentir així o quan va començar aquesta sensació.
  3. Ajudar-lo a fer front a l’estrès. Una bona manera d’afrontar l’estrès és aprenent pràctiques de relaxació o de respiració.
  4. Animar-lo a buscar grups de suport. La participació en grups de suport ha demostrat tenir beneficis psicològics.
  5. Recordar-li que és capaç, que ho pot aconseguir, per reforçar la seva autoestima. Per exemple, recordant situacions en què va demostrar coratge i perseverança
  6. Fer-lo riure. L’humor pot ajudar a fer-hi front de forma més positiva!
  7. Fer-li saber que no sempre estarà en aquesta situació. Recordar que tot passarà és una eina útil per despertar l’esperança.
  8. Escoltar-lo. L’escolta activa pot ajudar a fer-lo sentir millor
  9. Recordar la importància de rebre assessorament professional. Una persona amb depressió requereix d’un tractament especialitzat.

 

Referència:

8 Ways To Help A Friend or Family With Depression (2017). EveryDayHealth.

Accedeix al servei gratuït de primera atenció

Oferim un servei gratuït de primera atenció, en el qual seràs atès per un dels nostres professionals especialistes en trastorns de conducta. En aquesta primera atenció es realitzarà una primera acollida de la petició i se t'oferirà un recurs, propi o extern, on poder tractar-la amb major profunditat.

Anar-hi