Els casos de depressió augmenten durant la pandèmia per COVID-19

Un 80% dels joves adults enquestats manifestaven símptomes de depressió
Un estudi ha analitzat l’impacte de la COVID-19 en la salut mental dels joves adults. Els resultats són alarmants: un 80% dels participants mostraven símptomes significatius de depressió.
Un estudi dut a terme als Estats Units analitza els efectes de la pandèmia per COVID-19 en la salut mental dels joves adults, mesurant principalment els factors de la depressió i la solitud. L’estudi es va realitzar a través d’un qüestionari anònim en línia, amb participats d’entre 18 i 35 anys, i tenint en compte factors com l’ansietat i l’ús de substàncies.
Els resultats, publicats a Journal of Psychoactive Drugs, assenyalen una situació alarmant: un 80% dels participants van referir símptomes significatius de depressió. Aproximadament un 61% dels participants van comunicar que patien ansietat: entre aquests, un 45% patien ansietat moderada i, un 17%, ansietat severa. A més, un 30% dels individus van referir un ús excessiu de l’alcohol. Un 22% dels participants van admetre consumir drogues i, entre aquests, un 38% en consumien de forma severa.
Elements de l’estudi
L’estudi va analitzar cada símptoma amb un sistema de puntuació internacionalment reconegut. Aquests incloïen solitud, ansietat, depressió, ús d’alcohol i ús d’altres drogues. A més, es va estudiar la relació entre la solitud i els trastorns de la salut mental remarcats. Per fer-ho, es va emprar un model que observa els efectes directes de la solitud i de la connexió social sobre la depressió, l’ansietat, l’ús d’alcohol i l’ús d’altres drogues. També es van examinar els efectes indirectes de la solitud i de les relacions socials en el consum de substàncies en situacions d’ansietat i depressió. Per últim, es van estudiar els comportaments i la simptomatologia psicosocial abans de la COVID-19 i en l’actualitat.
Es va estudiar la relació entre els sentiments de solitud i els altres problemes. Entre els participants que afirmaven sentir-se sols, un 58% va augmentar el consum d’alcohol i un 56% el consum de drogues. A més, un 76% va experimentar un empitjorament dels símptomes d’ansietat i, un 78%, dels símptomes de depressió. El 58% sentien una major desconnexió social. És a dir, es va trobar un vincle entre la solitud i l’increment dels problemes de salut mental i de l’ús de substàncies durant la pandèmia. Els participants de l’enquesta van assenyalar un empitjorament d’aquests problemes a causa de COVID-19
Les seqüeles de la COVID-19
Altres estudis en la mateixa línia van obtenir resultats igualment alarmants, analitzant factors com l’ús de substàncies, la ideació suïcida i els trastorns de la salut mental abans i després de la COVID-19. La professora Viviana Horigian de la Universitat de Miami, directora del present estudi, va declarar que donar resposta a aquesta situació és imperatiu, i que cal proporcionar recursos per a la salut mental amb més urgència que mai.
Referències:
‘Alarming’ COVID-19 study shows 80 percent of respondents report significant symptoms of depression
Mental Health, Substance Use, and Suicidal Ideation During the COVID-19 Pandemic