Serveis a empreses lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Diam vitae et, pretium cursus malesuada. Tortor egestas velit sit sit aliquam vulputate. In rhoncus lacus urna, eget urna. Vulputate ultrices ut facilisi consectetur vulputate in. Non aliquam suscipit diam amet tristique ipsum viverra egestas pellentesque. Nunc nisl sed laoreet nulla sit ac. Sollicitudin pellentesque elit, aliquam, aliquet. Eget mattis sed bibendum pulvinar ultricies. Euismod sociis ultrices id sit a ullamcorper eu quis quis.

 • Actualitat

Filtres

En el dia mundial de la discapacitat, AMPANS alerta que les dificultats que tenen les persones amb diversitat intel·lectual per accedir a una feina s’accentuen


Les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament tenen dret a treballar. I no només en tenen el dret, sinó que poden i volen fer-ho. Tanmateix, aquesta premissa no es compleix. Les xifres ho demostren: només 1 de cada 5 persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, en actiu, té feina. Una xifra del tot preocupant, tenint en compte que el treball és un dels principals mecanismes d’inclusió social.

En el marc del 3 de desembre AMPANS s’ha sumat a la campanya “Volem i Podem Treballar”, impulsada pel sector que vol posar  de relleu la necessitat d’un nou model d’inserció laboral més inclusiu i sostenible amb el compromís de l’administració pública, les empreses i la societat en general.

Diverses persones treballadores, d’entre 18 i 30 anys, amb discapacitat intel·lectual, han protagonitzat la campanya, explicant com  han aconseguit un lloc de treball després de formar-se a través dels serveis de formació i orientació d’ AMPANS.  Actualment totes elles treballen als serveis laborals de l’entitat o bé a  empreses del territori que fan una clara aposta per la inserció laboral.

Un dels objectius prioritaris dels serveis d’inserció laboral d’ AMPANS és que les persones treballin a l’empresa ordinària, és a dir en entorns laborals normalitzats, mitjançant el Treball amb Suport. En la major part dels casos cal fer un llarg recorregut abans de poder accedir a un lloc de treball, que passa per entrenar  les habilitats i competències personals i professionals, l’autonomia personal, la formació i les pràctiques per consolidar els aprenentatges i aconseguir un lloc de treball adequat. En aquest sentit, la formació dual per a la qual ha apostat AMPANS, ha estat una eina molt útil per a la inserció de persones amb discapacitat, a través dels contractes d’Aprenentatge i Formació. La responsable de Persones del Centre Especial de Treball, Marta Milian, remarca que “ha estat tot un repte posar en marxa la formació dual adaptada a persones amb discapacitat intel·lectual perquè a Catalunya no hi ha convocatòries ni temaris adaptats, però l’esforç ha valgut la pena i ha donat bons resultats”. Recentment ha finalitzat la primera edició de la dual i s’ha incorporat 14 persones a la plantilla de Serveis a la Indústria amb un contracte indefinit.

En el que va d’any, els serveis d’orientació i formació han atès 479 persones amb discapacitat, de les quals 158 han aconseguit un lloc de treball a l’empresa ordinària i 56 en serveis laborals del Centre Especial de Treball. L’objectiu és que les persones que acompanyen puguin tenir una feina digna i adequada a les seves necessitats en entorns normalitzats, és a dir, en empreses de la comarca, fora d’AMPANS. Només quan no és possible per les dificultats d’adaptació o adequació del lloc de treball, és quan AMPANS emprèn iniciatives laborals per a la creació de llocs de treball que puguin ocupar persones amb especials dificultats. Es donen casos de persones que inicien la seva primera feina als projectes laborals d’AMPANS, i amb l’experiència i creixement professional fan el salt a l’ordinària, però cap el final de l’etapa laboral tornen a AMPANS.

Un equip de professionals multidisciplinari format per psicòlogues,  pedagogues, psicopedagogues, treballadores socials i tècniques d’inserció, entre d’altres perfils, acompanya i orienta als diversos col·lectius amb especials necessitats de suport (persones amb discapacitat intel·lectual, trastorns del desenvolupament, física, trastorns de salut mental), en la formació, recerca de feina i consolidació del lloc de treball. Se’ls fa acompanyament, orientació laboral i formació, mitjançant diversos programes i serveis, finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Departament de Treball Afers Socials i Famílies i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CCFC) de la Generalitat de Catalunya, i per entitats privades com la Fundació la Caixa o la fundació ONCE. En aquest sentit també és important, el  compromís de l’entorn empresarial del territori, amb més d’una setantena d’empreses que incorporen persones amb discapacitat als seus equips i ofereixen convenis de pràctiques formatives.

Imma Pallarès, responsable del Servei d’Inserció i Formació considera que “les dinàmiques del mercat de treball de la nostra comarca no estan al marge del que succeeix al mercat de treball en general” i explica que “algunes ofertes i vacants són complicades de cobrir malgrat el gran nombre de persones desocupades que hi ha pel  desajust entre els perfils professionals que les empreses necessiten i les competències de les persones que estan en recerca de feina. Aquest fet s’accentua quan parlem de persones amb discapacitat intel·lectual i cada vegada ens trobem amb més persones allunyades del mercat de treball”. Així doncs l’entitat assumeix el repte d’adaptar l’oferta formativa i els itineraris d’inserció laboral, tenint en compte les característiques del teixit productiu del territori i ajustant l’oferta formativa a les demandes de les empreses i als requeriments del mercat de treball local, si bé, és complex tenint en compte els col·lectius que atén l’entitat “el que fem en la majoria de casos és artesania, un vestit a mida en funció de les necessitats i capacitats de la persones” destaca Pallarès.

Les reivindicacions del sector, a les que se suma AMPANS, són clares i demana a

l’administració, la definició d’una estratègia global d’ocupació per a les persones amb discapacitat intel·lectual i un model d’inserció laboral que garanteixi un accés digne al treball que contempli:

-L’impuls de l’ocupació en l’empresa ordinària apostant i desenvolupant el Treball amb Suport de manera estable, així com posant en marxa més incentius per tal que les empreses contractin a persones amb discapacitat intel·lectual.

-La millora i adequació dels recursos destinats a la creació i manteniment dels llocs de treball de les persones amb discapacitat intel·lectual als Centres Especials de Treball, de manera que els suports siguin adequats, estables i sostenibles. Així com permetre la compatibilitat entre la feina i l’accés a determinats serveis assistencials.

-La convocatòria de més oposicions de funcionariat públic reservades per a persones amb discapacitat intel·lectual, garantint l’accessibilitat en tots els processos i publicacions.

-El desenvolupament de polítiques de formació professional adaptada i la consolidació de les polítiques d’acompanyament a les persones envellides prematurament. L’entrada i sortida del mercat laboral són processos clau en el cicle de vida d’una persona.

AMPANS tanca aquest 2022 amb una plantilla de mil de treballadors (1.008), dels quals el 28% són llocs de treball que ocupen persones amb discapacitat, majoritàriament intel·lectual.

 

 

En el dia mundial de la discapacitat, AMPANS alerta que les dificultats que tenen les persones amb diversitat intel·lectual per accedir a una feina s’accentuen
Formatges Muntanyola s’emporta una altra medalla d’or, ara pel Bufalet, al concurs internacional de Lió

 


Formatges Muntanyola, de la Fundació AMPANS, ha estat novament premiada amb una medalla d’or pel Bufalet, formatge curat elaborat amb llet de búfala, al Concurs Internacional de Lió, de formatges i productes làctics, on hi han participat prop de 1.300 mostres de formatges.

El bufalet de Muntanyola  ha obtingut la medalla d’or en la categoria de formatges de llet de búfala, l’únic de Catalunya i l’Estat que s’ha endut aquest reconeixement. La resta de premiats amb l’or en aquesta categoria, han estat de formatgeries italianes, un país referent en l’elaboració d’aquest tipus de formatge.

El Bufalet és un formatge curat elaborat de forma artesanal amb llet de búfala, amb una maduració de dos a quatre mesos. Amb un intens aroma, de textura cremosa i fonedís en boca,  el curat de búfala no conté lactosa. La llet de búfala té un nivell molt baix de lactosa que, a més, desapareix en el procés de coagulació de la llet i durant el període de maduració, i així es converteix en una gran elecció per a persones amb intoleràncies o al·lèrgies a la lactosa.

Lió, famosa per ser la capital dels sentits i del gust, acull aquest important concurs que es va convocar per primera vegada al 2015, amb la competició dels millors vins del món, la millor selecció de begudes espirituoses i cerveses del món, i des de l’any 2019 la selecció dels millors formatges i productes làctics internacionals.

El Concurs Internacional de Lió convoca 300 categories de formatges i productes làctics, on hi concursen formatges de les varietats de vaca, cabra, ovella i búfala, així com mantegues, iogurts, llets i cremes d’arreu del món. Aquest any, amb una participació rècord de prop de 1.300 mostres de formatges, s’han lliurat 387 medalles i 14 trofeus als millors formatges de cada país. És la primera vegada que Formatges Muntanyola s’hi ha presentat.

El formatge curat de búfala ha estat anteriorment premiat als World Cheese Awards amb la medalla de Plata.

Formatges Muntanyola elabora 13 referències de formatge artesà amb 4 varietats de llet: cabra, búfala, vaca i ovella a la finca Urpina, a la comarca del Bages, i forma part del projecte social de la fundació AMPANS, una entitat sense ànim de lucre que treballa per a la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat. 

Formatges Muntanyola s’emporta una altra medalla d’or, ara pel Bufalet, al concurs internacional de Lió
Torna el Concert de Nadal AMICS D’AMPANS al Kursaal amb ELCTROBACASSIS

 Prop de 3 anys després, dimarts 13 de desembre torna el Concert de Nadal AMICS D’AMPANS  a la sala gran del Teatre Kursaal de Manresa i ho fa amb el gran i festiu concert d’ ELCTROBACASSIS, a càrrec de Camerata Bacasis, amb Djn Arzzett  i Marta Trujillo, sota la direcció de Jordi Coll i amb els arranjaments de Guillem Vilar.

Un concert que serà presentat per Marc Oriola i Noèlia Bernal, que aquesta tardor han protagonitzat, juntament amb 7 joves més, el programa ARTISTES que ha emès la Televisió de Catalunya, a través del Canal 33. Ningú millor que ells per fer d’amfitrions d’una nit plena de música i art.

El preu de les entrades és de 15€ (12€ pels menors de 30 anys i pels majors de 65) i ja estan a la venda a través de www.kursaal.cat

Per a la fundació AMPANS aquest concert, que arriba just abans de Nadal, és un moment important de trobada amb les persones que participen i donen suport al projecte, des de les pròpies famílies i persones usuàries, els equips professionals que hi dediquen la seva professió, col·laboradors, donants i voluntaris,  i la ciutadania en general, amb qui l’entitat, que va camí de complir els seixanta anys de trajectòria, vol compartir els projectes que porta a terme i donar veu a persones que en formen part.

L’esperem cada any aquest concert i per això aquest any, després de dues edicions sense, encara en tenim més ganes I potser per això hem volgut que el dimarts 13 desembre sigui una festa sonora i musical de la mà d’ ELECTROBACASSIS”, diuen els organitzadors d’aquest concert que, un any més, té el suport de Fundació “la Caixa”. El concert és una ocasió per AMPANS d’acostar els projectes de sensibilització de l’entitat a favor dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport, i destina els beneficis al programa de beques per famílies que l’any passat va arribar a 492 famílies.

Camerata Bacasis és una orquestra de cambra formada per joves músics de la Catalunya Central, que ara farà un any, el 3 de desembre de l’any passat, dia mundial de la discapacitat, van cantar nadales per AMPANS, de forma solidària, a la Plaça de Crist Rei de Manresa.

Sobre Camerata Bacasis

L’orquestra fou fundada l’any 2011 i  des d’aleshores ha mantingut la seva filosofia inicial que consisteix en crear i presentar projectes propis de manera anual, col·laborar amb d’altres entitats musicals com ara corals o orfeons i expandir la música més enllà dels auditoris i sales de concerts oferint cada any un repertori de música solidària que es presenta a espais com ara presons, residències de la tercera edat o hospitals.

Trencant els tòpics d’una “ típica” orquestra de música clàssica, ELECTROBACASIS és una aposta per trencar totes les barreres, un gran espectacle amb els temes de més èxit, els grans “ hits” dels últims 50 anys. Des de temes d’ABBA, passant pel rock català, YMCA o DAVID GUETTA, entre moltes altres. Música pop, electra, tecno, house.. interpretada per l’orquestra de corda, la cantant Marta Trujillo i el Dj Arzzetm.

Enllaç d’interès https://www.youtube.com/watch?v=mqT32Nx_SH4&t=46s
 


Torna el Concert de Nadal AMICS D’AMPANS al Kursaal amb ELCTROBACASSIS
Una delegació d’universitaris de Colòmbia visiten AMPANSL’objectiu de l’intercanvi és conèixer bones pràctiques d’inclusió, formació, discapacitat i accessibilitatUna delegació d’una vintena persones de la Institución Universitaria Salazar y Herrera (IUSH) de Colòmbia han visitat durant aquesta setmana la fundació AMPANS, en un  programa internacional que desenvolupa aquesta universitat, i a través de l’associació Crear Unidos amb qui la fundació del Bages manté una estreta aliança. Un grup de 16 universitaris i quatre persones en representació de la IUSH i del programa U INCLUYE de la Universidad de Antioquia y de Crear Unidos, formen el grup que ha vingut a conèixer diversos dels projectes inclusiu i comunitaris, en els que treballa AMPANS.

L’objectiu de l’intercanvi, emmarcat en la iniciativa Misión académica Colombia Equitativa, és compartir projectes i innovacions implementades a nivell social i cultural en matèria d’inclusió, formació, discapacitat i accessibilitat.

L’ eix central del projecte és l’avenç en els reptes d’igualtat, competitivitat i educació,  a partir del coneixement i detecció de bones pràctiques internacionals que tinguin en compte la inclusió de les persones amb discapacitat per a la investigació, la formació, la capacitació i l’actualització en educació inclusiva i transformació social.

Abans de Manresa, la delegació acadèmica d’aquesta universitat de Colòmbia, ha passat per Bilbao i Barcelona, en el rastreig que han fet de millors pràctiques internacionals des de la visió de les persones amb discapacitat en matèria d’ educació inclusiva, transformació social i accessibilitat.

Durant la visita han pogut conèixer diversos centres i serveis com el Centre Especial de Treball, els diversos centres ocupacional com el Canonge, i han participat en projectes com el de l’Art de Viure.

La visita també ha contemplat un intercanvi amb el programa UniversiMÉS que duu a terme la UManresa amb la col·laboració de la Fundació AMPANS, juntament amb el BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes.Una delegació d’universitaris de Colòmbia visiten AMPANS
Es gradua la primera promoció de Formació Dual per a persones amb discapacitat intel·lectual


Des d’avui, les 14 persones d’aquesta primera promoció, que s’han format durant 3 anys,  s’integren a Serveis a la Indústria amb un contracte indefinit

Manresa, dimarts 8 de novembre de 2022. La Fundació AMPANS va posar en marxa el novembre de 2019 la primera Formació Dual destinada específicament a persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant els contractes de Formació i Aprenentatge del Ministeri de treball, a través del SEPE.  Es van seleccionar 14 persones ateses pel Servei d’Orientació i  Formació  d’ AMPANS,  que són les que han participat al curs de 3 anys de durada, i en el que han combinat formació teòrica i pràctiques. En total han realitzat 880 hores de formació i 3.915 hores de pràctiques laborals. Aquest primer curs de Formació Dual s’ha dut a terme a la secció de Serveis a la Indústria de la fundació AMPANS, on s’han format en logística i magatzem, i han treballat diverses àrees en habilitats socials i autonomia personal, integració a la comunitat i per a l’ocupació de les persones amb discapacitat.

La Formació Dual és un contracte per a la formació que té per objecte compatibilitzar l’activitat laboral retribuïda amb els corresponents processos formatius. S’adreça a persones joves, amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat  que no tinguin una qualificació professional requerida per al lloc de treball.  Aquest programa combina l’aprenentatge teòric i pràctic, a través d’un contracte de formació i aprenentatge, mitjançant programes que tenen el suport de la Generalitat de Catalunya a través del SOC i del Ministeri de Treball, a través del SEPE. La formació dual recupera la figura de l’aprenent, afavorint l’assoliment de forma gradual dels hàbits laborals i posant en pràctica els coneixements que s’estan adquirint en el propi lloc de treball. Des d’avui, tots els 14 participants que van iniciar la formació ara fa 3 anys, superant amb èxit el programa, han pogut consolidar el seu lloc de treball a Serveis a la Indústria i des d’avui ja formen part del personal amb un contracte laboral indefinit.

No només per als participants, aquesta primera formació dual ha estat un repte. També ho ha estat per AMPANS que va apostar per aquesta modalitat formativa el 2019, com una iniciativa pionera en el terreny de la discapacitat intel·lectual,  i que ara valora els resultats de forma molt positiva. “Els contractes de formació i aprenentatge són una bona fórmula que s’adapta molt bé a les persones  amb especials dificultats per accedir al mercat de treball, i alhora és també una oportunitat per incorporar personal ja format als projectes laborals de l’entitat”, destaca Imma Pallarès, responsable del Servei de Formació i Orientació d’AMPANS . Els 14 participants han completat amb èxit els 3 anys de formació i feina. Els bons resultats han motivat, a més, que l’entitat sense ànim de lucre ja tingui en marxa dos grups més de formació dual, 13 persones a Serveis a la Indústria i 8 a Jardineria.

Bona part dels participants que s’han graduat, no havien tingut cap oportunitat laboral estable abans d’incorporar-se a la formació. A l’acte de graduació, que es va fer divendres, la majoria dels participants hi van anar acompanyats de les seves famílies, que també vam compartir públicament el que havia representat per als seus fills i filles haver encaixat en aquest tipus de formació, el repte personal que els va suposar, i sobretot, el futur laboral que inicien a partir d’ara. Durant l’acte d’entrega de diplomes de la primera promoció de Formació Dual, Marta Milian, psicòloga que acompanya a les persones del Centre Especial de Treball d’AMPANS, va felicitar els joves pel procés d’autonomia personal i autoconfiança que han fet.  “Nosaltres només us hem acompanyat per ajudar-vos a millorar en la vostra seguretat i autoestima, però heu estat vosaltres el motor del vostre propi canvi”.

 

Es gradua la primera promoció de Formació Dual per a persones amb discapacitat intel·lectual
El Garrotxa de Formatges Muntanyola premiat com a millor formatge semicurat de cabra del món


Formatges Muntanyola que AMPANS elabora a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, a la comarca del Bages,  ha obtingut una medalla d’or i una de bronze als World Cheese Awards 2022, el certamen internacional on competeixen els millors formatges de tot el món. Els premis s’han decidit en un acte que enguany ha acollit Gal·les,  al Regne Unit, i en el que han competit més de 4.000 formatges de 42 països.

El Garrotxa, formatge semicurat de cabra, ha estat reconegut amb la medalla d’or  entre els millors formatges del món en la seva categoria, mentre que el Lúpulus, formatge  eco curat de llet de vaca i rentat a la cervesa, ha obtingut la medalla de bronze.

Anna Prado, responsable de Formatges Muntanyola, ha destacat que “el premi és un reconeixement a l’esforç, la dedicació i la feina ben feta de tot l’equip al projecte social que va arrencar fa gairebé deu anys, de fer créixer la formatgeria i mantenir els estàndards de qualitat. Estem molt contents”.

El Garrotxa, el formatge Muntanyola premiat amb la medalla d’or,  és un formatge elaborat amb llet de cabra. Amb una maduració pausada i tranquil·la, desprèn un aro­ma de llet fresca, amb una textura cremosa i de sabor suau i agradable al paladar.

Lúpulus, el formatge que s’ha endut la medalla de bronze,  està elaborat amb llet ecològica de vaca. Amb una maduració pausada de tres a sis mesos, l’escorça es renta amb cervesa.

El World Cheese Awards 2022 que s’ha celebrat aquesta setmana al Regne Unit, ha donat a conèixer els premiats en un acte dimecres a Gal·les, després que 250 tastadors professionals jutgessin els millors formatges d’entre més de 4.000 referències presentades d’una quarantena de països. La crosta, el cos del formatge, la tonalitat, la textura, la consistència i el sabor, són els aspectes fonamentals que aquest extens jurat té en compte a l’hora d’identificar els formatges més preuats.

No és la primera vegada que Formatges Muntanyola és premiada als World Cheese Awards. En reiterades edicions ja ho han estat i el seu blau de cabra, també va obtenir l’or com el millor del món. Recentment, Formatges Muntanyola també ha estat reconeguda dins del món ramader pel valor genètic del seu ramat de cabres, apareixent en tercer lloc en el rànquing de referència de cabres murciano granadines Caprigran.

 Formatges Muntanyola elabora 13 referències de formatge artesà amb 4 varietats de llet: cabra, búfala, vaca i ovella a la finca Urpina, situada al terme de Sant Salvador de Guardiola, i forma part del projecte social de la fundació AMPANS, una entitat sense ànim de lucre que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat.

 

El Garrotxa de Formatges Muntanyola premiat com a millor formatge semicurat de cabra del món
El Programa MAIS visita el Parc Ambiental del Consorci del Bages

 

El grup de participants del programa MAIS 2022-2023 ha visitat el Parc Ambiental de Bufalvent, gestionat pel Consorci del Bages per la gestió de residus, com a part del projecte formatiu. La tècnica del parc ens ha acompanyat en la visita, i ha compartit i explicat el procés de tractament de residus, passant per la planta de compostatge, el dipòsit controlat de residus o les plantes de transferència de vidre i envasos, entre d’altres. Durant la visita al Parc, hem pogut veure on es destinen i com es tracten alguns dels residus que generem i hem après com ens podem relacionar amb l’entorn d’una manera més sostenible.

Com ja és habitual en aquestes visites, el grup també ha pogut gaudir d’una demostració de falconeria.

El Programa Mesures Actives d’Inserció (MAIS), es dirigeix a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania. En aquest programa es duen a terme accions concretes amb l’objectiu d’incrementar el grau d’ocupabilitat i la inserció en persones perceptores de la RGC.

Es tracta d’un projecte subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, i és objecte de cofinançament per part del Fons Social Europeu.

 

El Programa MAIS visita el Parc Ambiental del Consorci del Bages
U d’Urpina i Dues Mans, guardonats als premis Vinari en la categoria de negres amb criança

 

 

U d’Urpina 2019 i Dues Mans 2018, dos vins negres amb criança que neixen de les nostres vinyes de la finca Urpina, han estat guardonats en la categoria de plata en la Xa edició dels premis Vinari.

Els guardons es van lliurar dissabte en una gal·la retransmesa pel Canal 33 des del Teatre Casal de Vilafranca del Penedès.

U d’Urpina, cent per cent Cabernet Sauvignon, és ecològic, collit de forma manual a les vinyes Urpina. Té una producció anual exclusiva de poc més d’un miler d’ampolles, totes numerades.

Dues Mans és una aposta per la recuperació i posta en valor de les varietats autòctones de la DO Pla de Bages com la Mandó. Collida de forma manual, la mandó és una varietat recuperada de la comarca del Bages.

Els Premis Vinari dels vins catalans, organitzats per Vadevi, tenen com a objectiu donar a conèixer la qualitat dels vins que s’elaboren al nostre país,  amb un jurat format per tastadors de prestigi, que tasten i valoren els vins.

La finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, és fruit de la donació d’una família rural amb dos fills amb discapacitat intel·lectual, cedida el 2006 a la nostra entitat,  amb el compromís que cuidéssim de la família i de la terra,  i oferíssim noves oportunitats a d’altres persones amb discapacitat intel·lectual.

 

U d’Urpina i Dues Mans, guardonats als premis Vinari en la categoria de negres amb criança
Un curt de ficció de fundació MAP, que reivindica els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, s’emporta el Premi Insert

 

 

En el marc del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el CLAM, lliurem el Premi INSERT a la creació audiovisual de persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental, que ha estat per la Fundació MAP, de la comarca del Ripollès.  El Premi, que arriba a la seva tercera edició, ha estat pel curtmetratge “A grandes problemes, grandes soluciones” que va presentar el servei de centre ocupacional de  la Fundació MAP de Ripoll per l’ “original combinació d’interpretació real i animació, reivindicant la visibilitat d’un col·lectiu que reclama els seus drets i la plena inclusió per un entorn socialment just i solidari”. El protagonista del curt guardonat, Manuel Martin, va ser l’encarregat de recollir el premi, dissabte a la nit, de mans del president de la fundació AMPANS, Sebastià Catllà.

El premi vol fomentar el cinema i les arts audiovisuals com a eines de treball per a la inclusió activa i la transmissió de valors i drets. Les bases del Premi especifiquen que com a mínim la meitat de l’equip de producció dels curtmetratges o documentals que es presentin, han d’estar formats per persones amb diversitat funcional per donar suport al talent, la creativitat i l’expressió artística en format audiovisual del col·lectiu.

De tots els treballs presentats d’arreu de l’estat, el jurat format per la directora i actriu teatral Teti Canal, la mestra i pedagoga social Rosa de Paz, la dissenyadora gràfica, Lara Bedmar, i els directors de cinema Enric Roca i David Torras, han escollit el guanyador d’entre els vuit finalistes de les Illes Balears, Galicia i Catalunya, tenint en compte, a més del tractament cinematogràfic, el missatge social i els valors de la reflexió, la reivindicació i la inclusió.

En aquesta tercera edició, el jurat ha decidit fer una menció especial a la producció “Ferides invisibles”, presentat sota el nom Grup de 10, per la valentia d’un grup de joves del Bages d’aportar experiències viscudes en primera persona a un tema sovint ocult com el bulliyng, amb una factura cinematogràfica plena d’elegància visual, austera i sincera.

El Premi que forma part del palmarès de la divuitena edició del Festival CLAM, està dotat amb 500 euros i una estatueta, i compta amb el suport de l’empresa manresana, Teixits Forés que aposta per l’impuls de la creació audiovisual que està desenvolupant AMPANS. El Premi s’ha lliurat a la gala oficial celebrada aquest cap de setmana als cinemes Bages.

 

 

Un curt de ficció de fundació MAP, que reivindica els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, s’emporta el Premi Insert
Urpina s’omple a vessar per celebrar la verema solidària que s’havia deixat de fer per la pandèmia

 

La finca de Sant Salvador de Guardiola atrau centenars de persones al projecte AMPANS, amb concerts en directe i activitats per a tots els públics

Urpina, Sant Salvador de Guardiola, 29 de setembre de 2022. AMPANS ha fet balanç de la celebració de la festa de la verema solidària d’Urpina que es va haver de deixar de fer arran de la pandèmia, just quan havia iniciat un canvi de format. Malgrat el temps insegur amb què ha començat la tardor, la finca Urpina es va omplir de públic, de totes les edats fins i tot abans de l’inici de l’horari previst. D’aquesta manera, va reeditar l’èxit de participació del 2019, quan la festa va passar a ser de format matinal, a tarda i nit per arribar a nous públics. La fórmula va donar resultat però AMPANS no va poder repetir l’èxit fins aquesta edició, arran de l’aturada pel coronavirus.
Durant tota la tarda i fins a mitjanit, es va poder gaudir de música en directe a la plaça de la formatgeria, des d’on la fundació elabora els formatges Muntanyola. Envoltat de vinyes, el públic assistent va poder participar en totes les activitats previstes, vinculades al vi i jocs per a la canalla.
La música va tenir gran protagonisme i a dos quarts de vuit del vespre es va donar inici als concerts. La cantant i trompetista Alba Careta i el pianista Roger Santacana van oferir, en un format íntim i elegant, el seu repertori de jazz, música catalana i composicions pròpies. Els van seguir els també bagencs Retrohit, una banda de versions de grans clàssics de soul, funky i rock dels setanta i dels vuitanta.
El tast musicat a peu de vinya va tornar a ser un dels grans atractius de la festa. Presentat per l’enòleg Joan Soler, va entrellaçar les seves paraules amb la música de Laura Muñoz i Joel Diaz. Una activitat d’una hora de durada, que havia esgotat totes les places feia dies. El tast es va nodrir de quatre vins elaborats per la fundació: U, Cor Valent, 3Nits i Gebrada.
Una altra novetat destacada d’aquest any va ser el taller de Winefulness, guiat per Ester Bach, especialista en benestar emocional a través del cos, una activitat en la que els participants van connectar l’aquí i l’ara, i van gaudir d’una copa de vi, Dues Mans, un altre dels vins d’AMPANS, amb els cinc sentits.
Per a les famílies amb fills, els tallers d’art i vi, i els jocs cedits pel CAE i dinamitzats per equips mixtes de professionals i persones usuàries de la pròpia entitat, van entretenir petits i grans.
El projecte Urpina de la fundació AMPANS és fruit d’una donació feta en vida per la família que va regentar la finca durant dècades, que s’ha mantingut a la casa pairal i ha vist créixer el projecte al llarg dels anys. Urpina ha permès generar oportunitats d’inserció laboral, a través de la formatgeria i les vinyes, i l’acolliment residencial de vint-i-quatre persones amb discapacitat intel·lectual.
L’entitat expressa l’agraïment pel suport que ha rebut dels seus col·laboradors per a l’organització de la Festa de la Verema solidària d’Urpina, suspesa per la pandèmia, i que ha comptat amb la col·laboració d’empreses del territori com PetroBages, que ha fet possible la música en directe de la festa.

Urpina s’omple a vessar per celebrar la verema solidària que s’havia deixat de fer per la pandèmia

Beneficis-Text genèric 3 columnes amb i sense link left/center

Text genèric 2 columnes amb i sense link left/center

Text genèric 2 columnes amb i sense link left/center

Text genèric 2 columnes amb i sense link left/center

Lorem ipsum sit dolor amet

Anna Garcia
AMPANS

Lorem ipsum sit dolor amet

Anna Garcia
AMPANS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc pharetra, eu eget quisque vitae lobortis hendrerit duis etiam. Magna vitae, a, felis a, purus massa posuere. Nibh ut massa tempor euismod enim cras massa. Vel erat ultricies semper eget. In consequat risus mi cursus sem scelerisque. Integer integer.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc pharetra, eu eget quisque vitae lobortis hendrerit duis etiam. Magna vitae, a, felis a, purus massa posuere. Nibh ut massa tempor euismod enim cras massa. Vel erat ultricies semper eget. In consequat risus mi cursus sem scelerisque. Integer integer.

Transformació

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sapien, vestibulum at dignissim suspendisse vel velit. Netus consectetur commodo ultrices tempor ut adipiscing non. Turpis sed blandit ipsum et nulla enim. Sed nulla quis curabitur mi eget libero odio mollis faucibus. Molestie velit turpis duis pretium sed ornare nascetur. Velit, sed fermentum, pharetra vulputate gravida libero. Ultrices mauris nec vulputate dictum in vitae egestas sollicitudin et. Bibendum amet, sit enim, enim eget cursus. Nunc, dui nisl etiam leo lorem aliquet ac. Lectus tempor lacus ut posuere faucibus egestas risus, tincidunt. Euismod fusce purus fames porta netus nullam lectus pulvinar in. Sed porta.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sapien, vestibulum at dignissim suspendisse vel velit. Netus consectetur commodo ultrices tempor ut adipiscing non. Turpis sed blandit ipsum et nulla enim. Sed nulla quis curabitur mi eget libero odio mollis faucibus. Molestie velit turpis duis pretium sed ornare nascetur. Velit, sed fermentum, pharetra vulputate gravida libero. Ultrices mauris nec vulputate dictum in vitae egestas sollicitudin et. Bibendum amet, sit enim, enim eget cursus. Nunc, dui nisl etiam leo lorem aliquet ac. Lectus tempor lacus ut posuere faucibus egestas risus,

Veure més
 • 240%

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis.

 • 240%

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis.

 • 240%

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis.

 • 240%

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis.

 • 240%

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis.

Figura

Col·labora amb AMPANS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas tellus sed lobortis sed. Facilisi elit suspendisse in fermentum. Ligula tempor id magna et, tellus enim, eget. Volutpat scelerisque ultrices egestas posuere tellus neque, augue. Porttitor proin urna blandit quis