Serveis a empreses lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Diam vitae et, pretium cursus malesuada. Tortor egestas velit sit sit aliquam vulputate. In rhoncus lacus urna, eget urna. Vulputate ultrices ut facilisi consectetur vulputate in. Non aliquam suscipit diam amet tristique ipsum viverra egestas pellentesque. Nunc nisl sed laoreet nulla sit ac. Sollicitudin pellentesque elit, aliquam, aliquet. Eget mattis sed bibendum pulvinar ultricies. Euismod sociis ultrices id sit a ullamcorper eu quis quis.

 • Actualitat
 • AMPANS in the media
 • Formació i inserció
 • Serveis d’atenció diürna
 • Serveis educatius

Filtres

Finalitzem el rodatge del programa ”Artistes”, amb la participació de joves de l’entitat

Aquests artistes amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental ens ajudaran a contemplar l’art des d’una altra mirada, comptant amb la companyia de cares conegudes per l’audiència.

Ha finalitzat el rodatge d’”Artistes”, el programa de TV3 que aposta per donar veu a artistes amb diferents situacions de discapacitat, tots membres d’AMPANS. L’objectiu del programa és compartir l’experiència de l’art amb tots ells acompanyants per persones conegudes pels espectadors. Es trobaran per compartir les seves passions, les seves formes de crear i de treballar, i les seves trajectòries. Entre aquests famosos trobarem l’actor Ivan Labanda, l’humorista José Corbacho o la cantant Gisela.

Al llarg dels capítols viurem el plaer per l’art, una oportunitat per reaprendre la història de l’art i tornar a descobrir les obres més icòniques de la nostra cultura amb una mirada i una perspectiva noves. En aquest projecte hi apareixen totes les disciplines artístiques: la fotografia, la pintura, la música, el teatre musical, el ballet, o fins i tot, el beat-box.

Aquest projecte va néixer quan l’equip del programa va visitar el Centre Ocupacional Les Bases de la Fundació AMPANS, on es troba L’Art de Viure, el taller artístic inclusiu. En aquest espai, els visitants van quedar impactats per les peces exposades, que desprenien una forta personalitat. Les obres de L’Art de Viure compten amb uns autors que ens aporten unes mirades úniques i els donen una singularitat i un caràcter especial a cadascuna d’elles.

Amb serveis com el del Centre Ocupacional, AMPANS fa més de 50 anys que treballa per la plena integració de les persones amb discapacitat intel·lectual o en situació de vulnerabilitat. A L’Art de Viure es treballa per proporcionar a les persones ateses, els medis i/o les ajudes necessàries per descobrir i desenvolupar el seu talent artístic, potenciar-lo i posar-lo en valor dins la societat, donant a conèixer les capacitats d’uns artistes molt especials.

“Artistes” és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3, a partir d’una proposta conjunta de Youplanet, Bah! Studios i la Fundació AMPANS, seleccionada a la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per difondre i descobrir la cultura catalana que han organitzat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat.

Finalitzem el rodatge del programa ”Artistes”, amb la participació de joves de l’entitat
La nostra propera App, entre els projectes exposats al PECT BAGESS per la millora en l’atenció a les persones

 

 

Coordinat per l’Ajuntament de Manresa i compartit per diverses entitats que operen a la comarca en l’àmbit sociosanitari entres les quals AMPANS, juntament amb Althaia, Eurecat, la FUB, IDIAP-ICS i Sant Andreu Salut, el projecte té l’objectiu de millorar la qualitat de vida i l’afavoriment de la inclusió social del col·lectiu de persones amb dependència i malalties cròniques. A la vegada, la iniciativa busca impulsar la transformació del sector a través de la recerca i la implementació de solucions digitals. El PECT BAGESS compta amb un pressupost total de 2.762.752,70 euros i una subvenció provinent de la Generalitat de Catalunya d’1.381.376,35 euros. Aquesta setmana hem presentat l’estat dels projectes. 

 

El PECT BAGESS (Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial Big Data, Analytics, Gestió i Estratègia en Salut i Social) és una iniciativa coordinada per l’Ajuntament de Manresa i compartida per agents del territori de l’àmbit sociosanitari que va començar a caminar el maig del 2021 amb un doble objectiu. Per una banda, millorar la qualitat de vida i afavorir la inclusió social del col·lectiu de persones amb dependència i malalties cròniques en una comarca, la del Bages, que té un alt índex d’envelliment i sobreenvelliment. De l’altra, impulsar la transformació econòmica i la transició digital del sector sociosanitari de la comarca —tant públic com privat— per fer-lo més competitiu, sostenible, resilient i amb una ocupació de qualitat.  

El projecte compta amb pressupost de 2.762.752 euros i una subvenció d’1.381.376 euros, procedent de la Generalitat de Catalunya. Ha estat impulsat per un partenariat de set entitats sòcies —que són les que reben finançament per executar accions concretes—, més quatre entitats col·laboradores, que donen suport a la proposta. Les entitats sòcies són l’Ajuntament de Manresa, AMPANS, Sant Andreu Salut, Fundació Althaia, Eurecat, l’Institut Català de la Salut (ICS) – Catalunya Central —a través de l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol—i la Fundació Universitària del Bages (FUB). Hi col·laboren el Consell Comarcal del Bages, la Unió Consorci Formació, l’Associació Catalana d’Entitats de Base Associativa i la Fundació TIC Salut Social. 

 

Les institucions que estan desenvolupant projectes han mostrat els seus avenços després d’un any de feina, a través de línies d’actuació enfocades a la creació d’eines tecnològiques i nous models d’assistència que beneficiïn les persones dependents i amb malalties cròniques, les seves famílies i el personal sanitari i social que els atén, així com tot l’ecosistema que es genera al seu entorn.  

 

Una aplicació perquè la persona usuària sigui més autònoma 

La Fundació AMPANS està desenvolupant una aplicació mòbil que permetrà a les persones dependents, en situació de discapacitat o envelliment, disposar d’un canal de comunicació directa que les ajudi a ser més autònomes i les faci menys dependents. El projecte compta amb la col·laboració d’una consultora estratègica que ha ajudat a detectar les necessitats de les persones que en seran potencialment usuàries. Conjuntament amb elles, a través de tallers de cocreació, s’han definit les funcionalitats i l’arquitectura de la futura aplicació. 

La nova App facilitarà un repositori de serveis de professionals adreçats i especialitzats per donar solució a persones dependents, i disposarà d’una biblioteca de recursos audiovisuals informatius que donarà suport en la gestió dels reptes més rellevants de cada col·lectiu, així com un llistat amb activitats de lleure adaptades. També disposarà d’una àrea privada, adreçada principalment als familiars de les persones usuàries, que permetrà comunicar-se directament amb els equips d’atenció directa i treballadores socials de l’entitat, que rebran notificacions sobre incidències de salut, podran consultar la documentació i fitxa mèdica en casos d’urgència, i rebran informació d’activitats o imatges dels seus familiars. 

 

 

Telemedicina per a pacients crònics 

El centre tecnològic Eurecat i la Fundació Althaia estan col·laborant estretament en el disseny d’una plataforma de telemedicina orientada a pacients amb patologies cròniques, sobretot gent gran. S’han escollit dos casos d’ús per fer seguiment de dues patologies cròniques diferents. Per una banda, els trastorns mentals i, per l’altra, la cardiopatia isquèmica. En aquest últim cas, la plataforma serà per fer seguiment d’un programa de rehabilitació cardíaca. A través d’aquesta eina, el pacient podrà obtenir informació sobre el seu procés de salut, tenir a l’abast recursos d’educació sanitària i també reportar dades sobre el seu estat de salut per evitar descompensacions relacionades amb la seva patologia crònica. 

  

 

Un Observatori de la Dependència i la Cronicitat al Bages 

Sant Andreu Salut lidera la creació de l’Observatori de la Dependència i la Cronicitat del Bages, que té com a objectiu tenir un coneixement acurat i actualitzat de les necessitats en salut i social de la població a la comarca. Està dissenyat per atendre totes les veus que es generen al voltant de la persona dependent i/o crònica, facilitant informació, contacte i punts de trobada. 

A la seva web, s’hi podrà trobar informació general (estadístiques, informes, bibliografia de lectura i de consulta i enllaços a altres entitats generadores de continguts) i informació especialitzada, a través de grups de recerca. També permetrà conèixer i contactar amb els diferents proveïdors de serveis adreçats a persones amb dependència i cronicitat, així com amb entitats i associacions que hi donen suport. 

 

Anàlisi estadística de la dependència i la cronicitat 

L’IDIAP Jordi Gol – ICS Catalunya Central està impulsant un laboratori d’estadística d’anàlisi de la dependència i cronicitat del Bages, a partir d’una base de dades que permeti recollir i analitzar la informació més rellevant dels diferents entorns que hi incideixen (salut, social, econòmic i d’entorn). En el marc global del projecte, s’encarregarà de combinar les dades procedents de les diverses entitats proveïdores d’informació, aportant un identificador únic que permeti determinar que la persona a qui fan referència les dades és la mateixa. Les dades seran pseudoanonimitzades pel seu tractament, anàlisi i distribució en forma d’informe o altres productes i serveis requerits i desenvolupats per les necessitats de la resta d’actors implicats. 

Actualment, s’ha assolit l’anàlisi necessària del marc legal per compartir les dades entre entitats, comptant amb diversos informes jurídics i l’aprovació per part de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Partint d’aquesta base, s’ha treballat la fonamentació jurídica de la base de dades per fer efectiva la seva creació, pendent d’aprovació per part del Comitè Ètic d’Investigació de l’IDIAP Jordi Gol. 

 

Més línies d’actuació 

Althaia també està treballant en la implantació d’una eina de missatgeria interna que garanteixi la seguretat i confidencialitat de les dades, i en el desplegament de solucions que utilitzin la intel·ligència artificial. Un exemple és la implantació del Business Intelligence, una eina que converteix la gran quantitat de dades de l’hospital en un quadre de comandament que permet monitoritzar indicadors de l’hospital amb informació sobre el què ha passat, el què està passant i el què passarà. 

Per la seva banda, la Fundació Universitària del Bages està desenvolupant la plataforma d’emprenedoria en el sector salut i social ‘eHealthinking’, l’objectiu de la qual és accelerar l’arribada al mercat d’idees de negoci en aquest àmbit. La plataforma ha organitzat un programa de formació per a 12 emprenedors, durant el 2021, i n’està preparant una nova edició per a aquest any. La FUB també ha impulsat la xarxa de ‘Business Angels de Manresa-Bages’, que es va constituir l’octubre passat, integrada per un grup de 17 empresaris compromesos amb el desenvolupament econòmic i social de la comarca. El seu objectiu és oferir suport econòmic i acompanyament a projectes empresarials de l’àmbit de la salut i social.  

Finalment, Eurecat també està desenvolupant tecnologia i estratègies d’hàbits saludables i nutrició personalitzada, i posa en pràctica eines de vigilància tecnològica per a la innovació aplicada a l’ecosistema. 

La nostra propera App, entre els projectes exposats al PECT BAGESS per la millora en l’atenció a les persones
Tanquem el projecte ValorEmpl en una setmana de congrés a Brussel·les

Quatre membres d’AMPANS han estat presents en la cloenda d’aquest projecte, que ha servit per compartir i posar en comú les diferents metodologies d’entitats europees en serveis d’inserció laboral de persones en situació de discapacitat.

Aquesta setmana hem tancat el projecte ValorEmpl en una setmana de congrés a Brussel·les, compartida amb les altres sis entitats europees que han impulsat el projecte conjuntament amb AMPANS. Hi ha viatjat Marta Milián, responsable de persones del CET; Fina Clotet, responsable de la secció de Neteja del CET; Jordi Soler, treballador del servei de jardineria; i Jordi Feliu, treballador dels serveis a la indústria.

Els amfitrions han estat MPC Saint Franciscus i Hubbie, i s’ha aprofitat l’estada per conèixer el model d’inserció laboral a Bèlgica, així com per veure i profunditzar en com son els serveis i els models que utilitzen a aquestes entitats. L’objectiu general és posar coneixements en comú i compartir les bones pràctiques en matèria d’inserció laboral de persones en situació de discapacitat, alhora que visitar altres països i establir noves relacions profitoses.

Aquest divendres s’ha celebrat la conclusió de ValorEmpl en el Congrés d’ARFIE (l’Assosciació per la Recerca i Formació en Integració a Europa), després de mesos de visites a les diferents entitats que hi formen part, inclosa una estada de tres dies aquí al març, on els nostres companys europeus van poder conèixer de primera mà el funcionament de tots els nostres diferents serveis. En aquesta cloenda es passarà un vídeo com a resum de l’experiència, i es farà una avaluació conjunta de tot el projecte.

En aquest projecte que neix al 2019 hi ha participat MPC Saint Franciscus, De Lork, Les Genêts d’Or, CADIAI, Margarita i ARFIE, institucions d’Itàlia, Grècia, França i Bèlgica. Les visites a les diferents instal·lacions arreu d’Europa en el marc d’aquest projecte estaven planejades per a l’any 2020, però la irrupció de la pandèmia de la Covid 19 ho ha obligat a posposar fins enguany. 

Tanquem el projecte ValorEmpl en una setmana de congrés a Brussel·les
El ramat de cabres de la Granja Urpina, tercer d’Espanya pel seu valor genètic

L’explotació, de raça murciano-granadina, produeix una llet de qualitat excel·lent i ideal per a la producció de formatge.

El ramat de cabres de Formatges Muntanyola a la Granja Urpina d’AMPANS ha destacat dins del món ramader pel seu enorme valor genètic, apareixent en tercer lloc en el rànquing CAPRIGRAN. Aquest rànquing classifica els ramats de la raça murciano-granadina, com el d’Urpina, segons aquest valor genètic.

La raça caprina murciano-granadina és un tipus de raça ideal per a l’elaboració de formatge. Com diria el pastor de la granja, en Joan, és com un Ferrari, un animal petit però amb un rendiment altíssim. Això es deu a que és una cabra molt lletera, però el que la fa més destacable és la qualitat de la llet que produeix.

Aquest tipus de cabrum es va introduir a Catalunya fa uns 40 anys. Els ramaders catalans tenien un contacte molt estret amb ACRIMUR, l’entitat murciana que gestiona el llibre genealògic d’aquesta espècie a la seva zona autòctona. Aquesta raça es troba en tota la conca del Mediterrani, sobretot a les zones més caloroses, així que s’ha adaptat ràpidament al territori català.

Com a valor afegit, Codintec ha estat premiat amb un Liderpack per la seva feina amb Formatges Muntanyola a l’hora de dissenyar el packaging dels productes de la formatgeria. Aquest guardó té en compte envasats i embalatges creatius, innovadors i sostenibles, i des de 1995 és el premi més important d’aquesta indústria.

El ramat de cabres de la Granja Urpina, tercer d’Espanya pel seu valor genètic
L’equip de la Fundació Barça, amb tres jugadors d’AMPANS, es proclama campió de LaLiga Genuine

 

L’equip ha guanyat la competició en el grup “companyonia” en la seva primera participació, amb un equip format per 24 noies i nois amb situació de discapacitat.

L’equip de la Fundació Barça s’ha proclamat campió de LaLiga Genuine, en el grup companyonia, en l’última jornada, guanyant al Fundació Futbol Base Reus per 2 gols a 1. L’equip necessitava guanyar obligatòriament aquest últim partit per poder quedar primer en la classificació, per davant del Sevilla. Els dos equips han acabat empatats a punts, però el Barça Genuine ha pogut quedar per davant gràcies al fair play, que també està premiat en aquesta competició.

Dins dels 24 membres del cojnunt blaugrana, hi trobem els joves d’AMPANS Pablo Sánchez, Jenifer Cabanillas i Vladimir Alert. Les lesions han jugat una mala passada a aquests joves durant la temporada. En Pablo Sánchez es va lesionar just abans del primer desplaçament de l’equip en iniciar la competició i se l’ha perduda tota. En Vladimir també va patir una lesió, aquest cop a mitja temporada, i ha hagut de mirar-se els últims partits des de la distància. La Jenifer, coneguda com a Jenny per tothom, ha pogut mantenir-se en plena forma i ha participat en tota la competició fins el final.

La competició d’enguany, que s’ha jugat des de principis d’abril fins el primer cap de setmana de juny, ha estat dividida en 3 fases. Totes les jornades d’aquesta lliga es disputen en caps de setmana llargs de 3 dies, cadascun en un únic complex esportiu d’un club de futbol. Els hostes de la Fase 1 van ser l’UD Las Palmas i el Real Sporting de Gijón, respectivament, a l’abril. La Fase 2 es va disputar el mes de maig, primer a les instal·lacions de la Fundación Málaga CF i després a les del Cádiz CF. La Fase 3 va ser una única estada final al complex de l’Athletic Club Fundazioa, el primer cap de setmana de juny.

LaLiga Genuine és una competició que es va posar en marxa la temporada 2017/2018 amb l’objectiu de normalitzar la pràctica del futbol dins del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual. És un torneig mixt, amb equips formats per homes i dones alhora, i han de ser tots majors de 16 anys i acreditar una discapacitat del 33% o superior. Enguany, LaLiga Genuine ha comptat amb la participació de 42 equips, dividits entre els grups respecte, esportivitat i companyonia, entre ells tots els grans clubs d’Espanya, menys el Reial Madrid.

Aquesta competició es juga amb un format de futbol 8, en partits de 4 parts de 10 minuts cadascuna. A més, de cara a la classificació, també estan premiades les conductes de pair play¸ és a dir, l’esportivitat i les bones conductes. Jugar sense fer faltes o mostrar respecte als rivals i a l’àrbitre, tant per part dels jugadors com de les aficions, son comportament que quedaran reflectits a la classificació per tal de promoure que, en aquesta competició, el més important és compartir la passió per l’esport per davant de la competició.

L’equip de la Fundació Barça, amb tres jugadors d’AMPANS, es proclama campió de LaLiga Genuine
La Tarda de Catalunya Ràdio visita el Garden d’AMPANS

 

El divendres 27 de maig es va viure d’una tarda molt especial al Garden d’AMPANS, des d’on Òscar Fernández i Elisenda Carod van presentar el programa La Tarda de Catalunya Ràdio. De 15 a 19h, van comptar amb la participació de usuaris, treballadors i membres d’AMPANS per conversar sobre les necessitats i els reptes del sector de la discapacitat, sobre la inserció laboral, inclusió social i arquitectura comunitària. Aquestes intervencions es van realitzar al llarg de les 4 hores de programa, en mig de la programació normal d’aquest.

Abans d’enllestir la primera hora del programa, entre els minuts 47:59 i 56:56, el director general d’AMPANS Toni Espinal  va introduir la fundació, explicant tots els diferents serveis d’acompanyament i assistència que AMPANS ofereix, des de l’Escola fins a les residències, passant pels diferents serveis d’inserció i formació laboral.

El segon tram, entre els minuts 6:30 i el 28:05 va comptar amb una taula rodona amb Janeta Camps, directora dels serveis llars-residència; Rafael Aranda, de RCR Arquitectes; i Conxita Rodríguez, la mare de la Núria, una noia que viu als serveis de llar-residència des de fa 15 anys i és usuària del servei Centre Ocupacional. En aquesta tertúlia es va parlar de com son aquests serveis de llar-residència, i de la importància que tenen alhora de donar uns certs espais de descans als pares dels seus usuaris, així com millorar la qualitat de l’acompanyament, les cures i la seva autodeterminació. En aquest espai també va tenir lloc la intervenció, via nota de veu,de Juan Carlos Martínez, el pare d’en Pol. En Pol té 26 anys, és atès al CO La Llum (servei ocupacional d’AMPANS) i acaba d’obtenir una plaça residencial al servei de llars. En Rafael Aranda ens va explicar el nou projecte per a un nou edifici dedicat a aquest servei de llars, un espai innovador a Manresa que augmentarà el nombre de places disponibles.

Poc després de les cinc de la tarda, es va dur a terme la segona tertúlia, en la mateixa franja que l’anterior (6:30 -29:50), aquest cop per parlar de la integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i de persones amb situació de vulnerabilitat. Marta Milián, responsable de persones a serveis laborals, va fer un repàs de les diferents formules que des de la fundació AMPANS es posen en pràctica per inserir aquestes persones laboralment. La taula rodona va comptar amb Laura Estrada, treballadora del Garden; Juan Luís Reyes, treballador de l’enclavament a Maxion Wheels; i Marc Oriola, estudiant de la formació dual ICE. Per tancar la secció, es va emetre per sopresa un missatge de veu de l’entrenador de futbol Josep Guardiola, que enviava una salutació i posava en relleu la tasca d’AMPANS en l’acompanyament i assistència de persones en situació de discapacitat.

A última hora (57:21 – 1:00:00), el president d’AMPANS Sebastià Catllà va tancar el programa, mostrant tot el seu agraïment a l’equip de La Tarda de Catalunya Ràdio per poder compartir tota la feina que realitza la fundació, i ajudar a posar cara a les persones que fan que la tasca d’AMPANS es faci realitat.

La Tarda de Catalunya Ràdio visita el Garden d’AMPANS
Més de 60 nens i nenes amb diversitat funcional i sense participen a la primera Cursa Infantil Adaptada de Manresa

 

Aquesta cursa organitzada des d’AMPANS, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i el Centre de Recursos en Trastorn de l’Espectre Autista (CRTEA), és la primera d’aquest tipus a la capital del Bages, i té com a objectiu evolucionar cap a una cursa per a tots.

Més de 60 nens i joves amb diversitat funcional i sense van participar aquest passat dissabte 28 de maig a la Cursa Infantil Adaptada de Manresa, que va tenir lloc al Passeig Pere III, davant de la biblioteca del Casino, de dos quarts de 10 del matí fins al migdia. Aquest acte, promogut des d’AMPANS, va néixer com a resposta a diverses crides a les xarxes socials de pares de fills amb discapacitat. Ha tingut una molt bona acollida, amb una gran quantitat d’inscrits i una rebuda magnífica per part dels participants, les famílies i tothom qui va assistir-hi per animar.  

La cursa va comptar amb la presència del regidor d’esports de Manresa, Antoni Massegú, així com de Sebastià Catllà, president d’Ampans, i Toni Espinal, director general de la fundació. També hi van ser presents Alba Cortina, directora de l’Escola Jeroni de Moragas d’AMPANS, i Natàlia Ripoll, representant dels pares i mares dels infants amb diversitat funcional que van participar a la cursa, i mare d’un d’ells. Ripoll ja havia destacat durant l’acte de presentació l’oportunitat que aquesta cursa suposa per fer visibles els nens i nenes amb diversitat funcional i defensar el seu dret a gaudir d’activitats de lleure i d’esport. 

Aquest esdeveniment tenia com a objectiu ser un primer pas cap a una cursa inclusiva, per a tots; una cursa que va oferir els espais i serveis necessaris per fer possible la participació de qualsevol persona, independentment de les seves capacitats i necessitats. La cursa de dissabte va comptar amb espais tranquils, lavabos adaptats i una meta sensorial perquè tots els nens i nenes poguessin gaudir del moment especial de l’arribada. Una cursa no competitiva, on tothom qui va creuar la meta va ser rebut amb una samarreta, una medalla, trucs de màgia i molt caliu i afecte per part dels companys i el públic. 

Diversos mitjans van ser presents durant la jornada per cobrir la cursa, entre ells l’InfoK, que va elaborar un reportatge per obrir el seu informatiu infantil. També es va comptar amb el suport de Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, una peça clau en poder fer possible aquesta cursa. I amb en Màgic Pol, que es va encarregar de l’acte de tancament amb una actuació de màgia per a tots els participants i acompanyants, així com d’ajudar a repartir els obsequis a l’arribada durant tot el matí. 

La valoració de l’activitat ha estat molt positiva i s’espera poder seguir celebrant la cursa els propers anys, evolucionant el model i buscant cada cop una major inclusió. 

Més de 60 nens i nenes amb diversitat funcional i sense participen a la primera Cursa Infantil Adaptada de Manresa
El Servei d’Inserció i Formació d’AMPANS ofereix un programa per a persones que volen millorar la seva ocupabilitat

 

El programa compta amb formació en diferents competències així com orientació i assessorament personalitzat en emprenedoria

El nostre Servei d’Inserció i Formació està organitzant, des de setembre de 2021 fins juliol de 2022, el Programa mixt d’orientació i formació professional. Es tracta d’un programa subvencionat pel Consorci per a la Formació Continua de Catalunya adreçat  a persones que estiguin o hagin estat en situació d’ERTO, així com a persones en actiu que volen enriquir la seva formació i complementàriament a persones en situació d’atur. 

Dins del programa, s’ofereix assessorament i orientació laboral individualitzada, amb l’opció de poder complementar-la amb formació professionalitzadora. L’objectiu global és millorar l’ocupabilitat de les persones participants. Fins al moment, s’han realitzat mòduls dels certificats de professionalitat en tres àmbits diferents: mòdul de Logística i Magatzem, mòdul Sociosanitari i mòdul en Administració. Aquest juny arriben noves formacions: neteja professional, un curs per al Certificat d’Operari de carretó elevador i una formació específica en emprenedoria. 

L’espai de formació es troba a les oficines d’AMPANS Activa al Carrer Barcelona de Manresa. Aquí, les aules donen cabuda a 125 persones que podran rebre aquesta orientació i assessorament fet a mida. Conjuntament amb cadascun d’ells, s’estableix un acord de treball per tal de millorar la seva ocupabilitat.  

El programa gira al voltant d’accions base, que de forma resumida consistirien en donar a conèixer als participants les alternatives que ofereix el mercat de treball i les sortides laborals d’altres sectors de la mateixa activitat on treballen, així com acreditar les competències laborals en que es formin els usuaris del programa. També pretén dotar-los d’eines per a la recerca i millora de la seva feina, alhora que tenir les capacitats de poder reorientar el seu objectiu professional. 

Cal destacar, com a valor a afegit al programa, les càpsules de desenvolupament personal i professional. Aquestes píndoles formatives volen fomentar el talent, potenciant habilitats i competències, no només en l’àmbit laboral sinó també en el social. AMPANS i el Consorci consideren que moltes persones que han patit situació d’ERTO o que estan en recerca de feina necessiten augmentar la seva pròpia confiança i empoderar-se per tal d’afrontar la situació del mercat laboral actual amb recursos. 

Per realitzar aquestes sessions, es compta amb en Carlos Bella com a expert professional. En Carlos ja ha col·laborat prèviament en diversos programes del Servei d’Inserció d’AMPANS, on mitjançant aquestes sessions dinàmiques i enfocades a la motivació, treballa els soft skills dels assistents, així com la gestió emocional, per tal d’aconseguir que els participants tinguin un enfocament més positiu a l’hora de definir els seus objectius professionals i a l’hora d’afrontar la recerca de feina. 

El Servei d’Inserció i Formació d’AMPANS ofereix un programa per a persones que volen millorar la seva ocupabilitat
AMPANS va aconseguir prop de dues-centes noves insercions laborals de persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat l’any passat

 

 

AMPANS ha fet balanç dels resultats en inserció laboral durant l’any passat. Aquest servei va atendre més de 764 persones en edat activa amb discapacitat, trastorns de salut mental i situació de vulnerabilitat, oferint-los acompanyament, orientació laboral i formació, mitjançant diversos programes i serveis. Del total de persones ateses, 344 han estat persones amb discapacitat, i la resta, majoritàriament en situació de vulnerabilitat. Aquests resultats s’han obtingut a través de l’aplicació de diferents programes d’orientació, formació i acompanyament a la inserció finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Departament de Treball Afers Socials i Famílies i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CONFORCAT) de la Generalitat de Catalunya, i per entitats com la Fundació Bancària la Caixa o la Fundació ONCE. 

Es van assolir 195 insercions laborals de les qual un 47% van ser persones amb discapacitat. Un 68% dels contractes van ser a l’empresa ordinària, mentre que el 32% restant es van fer en un entorn protegit com el Centre Especial de Treball o l’Empresa d’Inserció, impulsats per la pròpia entitat amb l’objectiu de crear llocs de treball adaptats a la comarca. Ha estat un any en el que s’han pogut recuperar els convenis de pràctiques amb les empreses, havent formalitzat 156 contractes de pràctiques, un important creixement si ho comparem amb els 43 de l’any de la pandèmia, una dada significativa del retrocés que va suposar.  En aquest sentit, l’entitat ha posat de relleu l’agraïment a la confiança i al compromís de les 71 empreses i entitats contractants i a les 110 empreses visitades, que ens han obert les portes i han donat oportunitats a les persones més vulnerables.  

S’han gestionat 136 ofertes laborals a través de la Borsa de Treball pròpia, realitzant una acurada preselecció i ajust del perfil de les persones candidates, respecte a les ofertes rebudes i una defensa de les candidatures, així com l’acompanyament post inserció.  

A través de la metodologia de Treball amb Suport (TAS) s’ha fet seguiment i acompanyament a 37 persones amb discapacitat que treballen a l’empresa ordinària. 

En l’àmbit de la formació, 371 persones van realitzar formació professionalitzadora i ocupacional per a la inserció laboral, gairebé el doble que l’any anterior, i recuperant la presencialitat en la majoria dels casos, si bé, s’han integrat els espais virtuals d’aprenentatge com a una metodologia més per oferir les formacions en els casos que ha estat necessari. Un total de 163 persones van cursar un Certificat de Professionalitat, 32 persones Formació Complementària, 70 persones van participar dels cursos del Punt de Formació Incorpora, 92 persones van realitzar formació a mida i 14 persones amb discapacitat, Formació Dual a través de contractes de formació i aprenentatge.  

Mitjançant el Programa Incorpora de la Caixa, al llarg del 2021 es va atendre a 342 persones, pràcticament el 50% més que l’any anterior,  de les quals 117 persones amb discapacitat. Es van realitzar 132 insercions, un 65% més d’insercions que l’any de la COVID,  i es van gestionar 136 ofertes de treball.  Destacar que en relació a les ofertes gestionades, es va assolir una ràtio d’inserció del 97%, la qual cosa posa de manifest l’èxit en el procés d’intermediació. 

També mitjançant el programa Incorpora de Fundació Bancària la Caixa, s’ha potenciat la Formació en Competències Digitals de tots els col·lectius,  a través de 5 accions formatives de Treballant en digital, en les que hi han participat 65 persones.  

L’entitat ha posat l’accent també en acompanyar a persones treballadores en situació d’ERTO amb la necessitat de formació i requalificació, com a conseqüència de la crisi de la COVID. Aquest acompanyament es realitza a través del Programa Mixt d’Orientació i Formació Professional subvencionat pel Consorci per a la Formació Continua de Catalunya al punt d’actuació d’AMPANS Activa situat al C/ Barcelona, 21 de Manresa, on s’ofereix a 125 persones la possibilitat de rebre una orientació i un assessorament individualitzat adaptat a les necessitats de cadascú, i on conjuntament amb la persona participant, s’estableixen un programa de treball per tal de millorar la seva ocupabilitat. Les accions que fan entre d’altres, són donar a conèixer les alternatives que ofereix el mercat de treball i sortides laborals d’altres sectors d’activitat, acreditar les competències professionals de la persona participant, dotar d’eines per a la recerca i millora de feina, reorientar el seu objectiu professional i oferir assessorament en emprenedoria. 

La tasca del Servei d’Inserció i formació d’AMPANS és realitzada per un equip de professionals multidisciplinar format per professionals de la psicologia  pedagogia i psicopedagogia, entre altres professionals de l’àmbit social,  amb més de 10 anys de trajectòria acompanyant i orientant a tot tipus de col·lectius (persones amb discapacitat, en risc d’exclusió social, joves; així com persones en actiu, en situació d’ERTO i/o en precarietat laboral) en la recerca de feina. 

El Servei desenvolupa les seves activitats als diferents espais d’AMPANS Activa a Manresa, al centre de Comabella a Santpedor i al CIO de l’Ajuntament de Manresa,  derivat de l’acord de col·laboració que mantenen les entitats.  

AMPANS va aconseguir prop de dues-centes noves insercions laborals de persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat l’any passat
Ens sumem a la iniciativa Let’s Clean Europe i recollim 100 quilos de deixalles

Des d’AMPANS hem tornat a sumar-nos a la iniciativa Let’s Clean Up Europe, una acció comuna i de diferents col·lectius de tota Europa que té com a objectiu conscienciar de la quantitat de residus que es llancen de forma incontrolada a l’entorn. Aquesta iniciativa compta amb diferents activitats per sensibilitzar sobre la contaminació, entre les que trobem la recollida de deixalles abocades de forma incívica a espais naturals com parcs, boscos, platges o marges de rius.

Enguany, l’activitat emmarcada dins de l’European Clean Up Day ha tingut lloc del 4 al 6 de maig, dies en que diferents grups d’AMPANS s’han involucrat en la neteja de residus de diferents espais verds de Manresa, Santpedor, Sant Fruitós de Bages i altres municipis de la zona. Per a aquesta edició, els diferents grups dels serveis d’AMPANS s’han repartit entre els dies 2 i 6 de maig per realitzar aquestes recollides de deixalles. Equipats amb guants, bosses i sacs de totes mides, 180 persones de la nostra entitat han recollit i classificat desenes de quilos de brossa al llarg dels dies.

Des de l’Escola, el Centre de Noves Oportunitats, els Centres Ocupacionals i les persones del Programa Singulars, s’ha netejat els espais de Cant Font i la Fàbrica dels Panyos, el marge del riu Cardener a l’alçada del Congost, així com diversos espais de Viladordis, el Suanya, el Gorg Blau, Torre Lluvià i els voltants de Comabella.

La feinada i la dedicació dels nostres participants al llarg d’aquests dies han resultat en un total de 99,15 quilos de deixalles, sobretot d’envasos i rebuig, però també de cartró, vidre, roba i ferralla. Varis participants han manifestat que han notat els espais més nets enguany, remarcant una notable millora de l’estat d’aquestes zones i del comportament de la gent a l’hora de respectar l’entorn. És gràcies a la implicació de cada cop més gent, que permet fer recollides a més zones i durant varis dies, la que ha fet possible recollir tants quilos de residus. Tots aquests residus es van seleccionar i classificar per tipus entre diferents sacs i es van dur a la deixalleria de Manresa per tal de facilitar el seu reciclatge i processament.

Junts, millorem el nostre entorn i treballem per conscienciar sobre la gestió responsable de residus i el respecte als espais col·lectius.

Ens sumem a la iniciativa Let’s Clean Europe i recollim 100 quilos de deixalles

Beneficis-Text genèric 3 columnes amb i sense link left/center

Text genèric 2 columnes amb i sense link left/center

Text genèric 2 columnes amb i sense link left/center

Text genèric 2 columnes amb i sense link left/center

Lorem ipsum sit dolor amet

Anna Garcia
AMPANS

Lorem ipsum sit dolor amet

Anna Garcia
AMPANS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc pharetra, eu eget quisque vitae lobortis hendrerit duis etiam. Magna vitae, a, felis a, purus massa posuere. Nibh ut massa tempor euismod enim cras massa. Vel erat ultricies semper eget. In consequat risus mi cursus sem scelerisque. Integer integer.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc pharetra, eu eget quisque vitae lobortis hendrerit duis etiam. Magna vitae, a, felis a, purus massa posuere. Nibh ut massa tempor euismod enim cras massa. Vel erat ultricies semper eget. In consequat risus mi cursus sem scelerisque. Integer integer.

Transformació

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sapien, vestibulum at dignissim suspendisse vel velit. Netus consectetur commodo ultrices tempor ut adipiscing non. Turpis sed blandit ipsum et nulla enim. Sed nulla quis curabitur mi eget libero odio mollis faucibus. Molestie velit turpis duis pretium sed ornare nascetur. Velit, sed fermentum, pharetra vulputate gravida libero. Ultrices mauris nec vulputate dictum in vitae egestas sollicitudin et. Bibendum amet, sit enim, enim eget cursus. Nunc, dui nisl etiam leo lorem aliquet ac. Lectus tempor lacus ut posuere faucibus egestas risus, tincidunt. Euismod fusce purus fames porta netus nullam lectus pulvinar in. Sed porta.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sapien, vestibulum at dignissim suspendisse vel velit. Netus consectetur commodo ultrices tempor ut adipiscing non. Turpis sed blandit ipsum et nulla enim. Sed nulla quis curabitur mi eget libero odio mollis faucibus. Molestie velit turpis duis pretium sed ornare nascetur. Velit, sed fermentum, pharetra vulputate gravida libero. Ultrices mauris nec vulputate dictum in vitae egestas sollicitudin et. Bibendum amet, sit enim, enim eget cursus. Nunc, dui nisl etiam leo lorem aliquet ac. Lectus tempor lacus ut posuere faucibus egestas risus,

Veure més
 • 240%

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis.

 • 240%

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis.

 • 240%

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis.

 • 240%

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis.

 • 240%

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quis.

Figura

Col·labora amb AMPANS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas tellus sed lobortis sed. Facilisi elit suspendisse in fermentum. Ligula tempor id magna et, tellus enim, eget. Volutpat scelerisque ultrices egestas posuere tellus neque, augue. Porttitor proin urna blandit quis