Voluntariat europeu

AMPANS col·labora des de l’any 2000 amb el servei de voluntariat europeu com a entitat acollidora i, des del 2017, també com a entitat coordinadora. Els voluntaris s’incorporen anualment a AMPANS en centres d’atenció diürna o en llars i serveis residencials com a suport als professionals.

Participem en el programa europeu de voluntariat solidari per l’enriquiment que suposa disposar, en la nostra estructura, de voluntaris d’altres països d’Europa. El programa de voluntariat europeu facilita donar a conèixer a la societat els serveis i necessitats de les persones amb discapacitat, ampliar el coneixement d’AMPANS, dins i fora de la nostra comunitat, i fomentar la responsabilitat social en l’atenció a persones amb discapacitat o altres col·lectius en risc d’exclusió.

El Servei Voluntari Europeu (SVE) és una acció del programa Erasmus + de la Unió Europea. Cada any, donem la benvinguda a quatre joves que decideixen unir-se al cos europeu de voluntariat i trien la nostra entitat per col·laborar-hi activament, passant-hi 9 mesos coneixent de prop el món de la discapacitat i l’atenció a les persones amb diversitat funcional.

Fer un voluntariat europeu a AMPANS

4 places

Cada any oferim quatre places per a voluntaris que volen sumar-se als nostres serveis d’atenció a les persones.

Conveni de col·laboració de 9 mesos

El voluntariat europeu a AMPANS té una durada de 9 mesos. Normalment de gener a setembre o de març a novembre.

Flexibilitat

Adaptació als interessos i la disponibilitat de cada jove a l’hora de dissenyar el seu itinerari i activitats de suport a l’entitat.

Interès en l’àmbit socioeducatiu

Ens agrada compartir l’interès en l’àmbit socioeducatiu i de la diversitat amb les persones voluntàries.

Quatre persones voluntàries, quatre serveis on donar suport

Llars residència d’infants i adolescents

Servei d’atenció residencial que acull a nens i nenes i adolescents amb necessitats de suport limitat o extens que, per causes sociofamiliars, no poden seguir vivint a la seva llar d’origen.

Llars residència per a adults

Acolliment residencial per a persones adultes. Proporciona una llar amb el suport tècnic i personal necessari perquè les persones amb necessitats de suport es puguin desenvolupar amb la màxima normalitat i qualitat de vida.

Residències especialitzades

Mitjançant residències especialitzades, AMPANS acull i dona atenció les 24 hores del dia a persones amb necessitats de suport extens i a persones amb trastorns de conducta.

Centre Ocupacional

El servei de Centre Ocupacional ofereix suport a la persona mitjançant plans personalitzats, programes i activitats significatives per a la persona atesa, que potencien el paper proactiu en la societat com a factor clau per al reforçament de la seva inclusió social.

Com retribuïm a les persones voluntàries?

Allotjament

Allotjament durant l’estada a càrrec de l’entitat, a un pis compartit amb els altres voluntaris o voluntàries.

Pocket money

Assignació de pocket money mensual.

Àpats

Un àpat al dia, normalment el dinar, a càrrec de l’entitat.

Desplaçaments

Tots els desplaçaments entre allotjament i centre de voluntariat són coberts per l’entitat.

Bitllet d’anada i tornada

AMPANS s’encarrega de finançar el bitllet d’anada i tornada al país d’origen.

Incorporació i procés d’acollida

Durant tota l'estança a AMPANS, desenvolupem activitats d’acollida amb les persones voluntàries

La finalitat d’aquestes activitats d’acollida és que les persones puguin conèixer l’entitat, així com altres joves que estan desenvolupant un voluntariat europeu tant a AMPANS com a altres entitats de la comarca. Entre d’altres, s’ofereixen sortides culturals conjuntes amb el Consell Comarcal, un curs de formació a Barcelona i cursos de català i castellà.

Amb la col·laboració de:

Contacta amb AMPANS

Per fer-nos arribar les teves consultes, sol·licituds o comentaris, omple aquest formulari. Molt aviat ens posarem en contacte amb tu.

    0/ 500

    Col·labora amb AMPANS

    El suport social ha estat fonamental per l’avenç de la missió d’AMPANS, tant en l’assoliment dels projectes que milloren la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport, com en la sensibilització de la societat. El camí continua i et necessitem al costat. Ens hi ajudes?