Aprenentatge servei: Voluntariat Educatiu

Una part molt important de la nostra tasca i compromís com a entitat social, és compartir la nostra experiència i dia a dia amb les noves generacions, fent-la visible i normal. Ajudar els joves a conèixer i prendre consciència de la realitat de les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i altres col·lectius en risc d’exclusió, és fonamental en la construcció d’una societat més justa, conscient i inclusiva.

L’aprenentatge servei (APS) ens permet desenvolupar aquesta tasca pedagògica des d’una proposta coordinada, fent comunitat amb altres entitats receptores i emisores de voluntaris.

A través de tallers, jornades i xerrades protagonitzades per joves d’AMPANS, plantegem propostes de voluntariat a escoles, instituts i universitats. Un mitjà per aproximar les necessitats i els reptes de les persones amb diversitat funcional, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat.

De la mateixa manera, volem obrir a la comunitat els nostres serveis d’atenció a les persones, per això oferim la possibilitat de realitzar-hi el servei comunitari de currículum escolar, oferint l’oportunitat de viure, des de la pròpia experiència, l’atenció a persones amb diversitat.

Des de la reflexió i la pràctica a la nostra entitat, pretenem educar en valors i destreses que afavoreixin una actitud crítica i compromesa davant la societat.

 

Totes les accions de voluntariat entre centres educatius i AMPANS són activitats que integren el servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats i valors envers la diversitat.

L’APS és una proposta educativa que neix de necessitats reals a l’entorn. Projectes de voluntariat que fusionen els processos d’aprenentatge amb el servei a la comunitat, on els participants es formen al mateix temps que treballen per un objectiu de millora social.

La relació i el tracte directe amb persones en risc d’exclusió social, així com el desenvolupament de projectes en conjunt, permet construir noves bases de respecte, acceptació i inclusió a la diversitat. És coneixent-nos, ajudant-nos i treballant junts quan descobrim que sempre tenim molt a aprendre els uns dels altres.

 

 

“Ajuda pròxima a altres persones”

A AMPANS cobrim un dels principals àmbits de servei definits pel Centre Promotor d’APS: ajuda pròxima a altres persones.

Desenvolupem, conjuntament amb centres educatius emissors de voluntaris, projectes d’ajuda directa a persones que pertanyen a col·lectius en risc d’exclusió social; persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb malaltia de salut mental i persones en situació de vulnerabilitat.

Contacta amb AMPANS

Per fer-nos arribar les teves consultes, sol·licituds o comentaris, omple aquest formulari. Molt aviat ens posarem en contacte amb tu.

    0/ 500

    Col·labora amb AMPANS

    El suport social ha estat fonamental per l’avenç de la missió d’AMPANS, tant en l’assoliment dels projectes que milloren la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport, com en la sensibilització de la societat. El camí continua i et necessitem al costat. Ens hi ajudes?