Urpina s’omple a vessar per celebrar la verema solidària que s’havia deixat de fer per la pandèmia

 

La finca de Sant Salvador de Guardiola atrau centenars de persones al projecte AMPANS, amb concerts en directe i activitats per a tots els públics

Urpina, Sant Salvador de Guardiola, 29 de setembre de 2022. AMPANS ha fet balanç de la celebració de la festa de la verema solidària d’Urpina que es va haver de deixar de fer arran de la pandèmia, just quan havia iniciat un canvi de format. Malgrat el temps insegur amb què ha començat la tardor, la finca Urpina es va omplir de públic, de totes les edats fins i tot abans de l’inici de l’horari previst. D’aquesta manera, va reeditar l’èxit de participació del 2019, quan la festa va passar a ser de format matinal, a tarda i nit per arribar a nous públics. La fórmula va donar resultat però AMPANS no va poder repetir l’èxit fins aquesta edició, arran de l’aturada pel coronavirus.
Durant tota la tarda i fins a mitjanit, es va poder gaudir de música en directe a la plaça de la formatgeria, des d’on la fundació elabora els formatges Muntanyola. Envoltat de vinyes, el públic assistent va poder participar en totes les activitats previstes, vinculades al vi i jocs per a la canalla.
La música va tenir gran protagonisme i a dos quarts de vuit del vespre es va donar inici als concerts. La cantant i trompetista Alba Careta i el pianista Roger Santacana van oferir, en un format íntim i elegant, el seu repertori de jazz, música catalana i composicions pròpies. Els van seguir els també bagencs Retrohit, una banda de versions de grans clàssics de soul, funky i rock dels setanta i dels vuitanta.
El tast musicat a peu de vinya va tornar a ser un dels grans atractius de la festa. Presentat per l’enòleg Joan Soler, va entrellaçar les seves paraules amb la música de Laura Muñoz i Joel Diaz. Una activitat d’una hora de durada, que havia esgotat totes les places feia dies. El tast es va nodrir de quatre vins elaborats per la fundació: U, Cor Valent, 3Nits i Gebrada.
Una altra novetat destacada d’aquest any va ser el taller de Winefulness, guiat per Ester Bach, especialista en benestar emocional a través del cos, una activitat en la que els participants van connectar l’aquí i l’ara, i van gaudir d’una copa de vi, Dues Mans, un altre dels vins d’AMPANS, amb els cinc sentits.
Per a les famílies amb fills, els tallers d’art i vi, i els jocs cedits pel CAE i dinamitzats per equips mixtes de professionals i persones usuàries de la pròpia entitat, van entretenir petits i grans.
El projecte Urpina de la fundació AMPANS és fruit d’una donació feta en vida per la família que va regentar la finca durant dècades, que s’ha mantingut a la casa pairal i ha vist créixer el projecte al llarg dels anys. Urpina ha permès generar oportunitats d’inserció laboral, a través de la formatgeria i les vinyes, i l’acolliment residencial de vint-i-quatre persones amb discapacitat intel·lectual.
L’entitat expressa l’agraïment pel suport que ha rebut dels seus col·laboradors per a l’organització de la Festa de la Verema solidària d’Urpina, suspesa per la pandèmia, i que ha comptat amb la col·laboració d’empreses del territori com PetroBages, que ha fet possible la música en directe de la festa.