Una trentena de persones van ser les primeres a tastar els vins sorgits del projecte de recuperació de vinyes de la Torre Lluvià

 

Van poder tastar 6 varietats recuperades al Bages: Malvesia Manresana, Malvesia Roja, Muscat, Negrelló, Pansa i Pansera

Fa uns anys vam iniciar un projecte de gran valor del patrimoni viticultor del nostre país, la recuperació de varietats antigues de vinya, de procedència autòctona, que estaven en risc de desaparèixer i que a través d’aquest projecte s’han pogut salvar, en bona part, gràcies a la memòria de vinyataires i pagesos, gent de la terra.

Aquest projecte és possible gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Manresa, AMPANS i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages per a la recuperació de varietats antigues de vinya del Bages. L’Ajuntament de Manresa, que cedeix el terreny, AMPANS que fa el cultiu de les varietats locals i la vinificació del raïm en col·laboració amb el celler Collbaix i la DO Pla de Bages, que és la responsable de coordinar el projecte i fer l’assessoria.

Després d’analitzar-les, rescatar-les i replantar-les al voltant de la Torre Lluvià, aquest any hem pogut embotellar les primeres varietats de: Malvesia Manresana, Malvesia Roja, Muscat, Negrelló, Pansa i Pansera, que són les que es van poder tastar ahir, per primera vegada, en un acte organitzat a El Casino de Sant Fruitós de Bages.

Unes 30 persones van poder participar al tast dirigit per l’ànima del projecte, l’enòleg i president de la DO Pla de Bages, Joan Soler.

El projecte de la Torre Lluvià  es fonamenta en la recerca de les varietats autòctones de vinya al Bages en risc d’extinció  i l’estudi de noves tècniques de cultiu i vinificació. Gràcies a això, els cellers de la Denominació d’Origen Pla de Bages podran obtenir noves bases de fusta per cultivar.