Una delegació d’universitaris de Colòmbia visiten AMPANSL’objectiu de l’intercanvi és conèixer bones pràctiques d’inclusió, formació, discapacitat i accessibilitatUna delegació d’una vintena persones de la Institución Universitaria Salazar y Herrera (IUSH) de Colòmbia han visitat durant aquesta setmana la fundació AMPANS, en un  programa internacional que desenvolupa aquesta universitat, i a través de l’associació Crear Unidos amb qui la fundació del Bages manté una estreta aliança. Un grup de 16 universitaris i quatre persones en representació de la IUSH i del programa U INCLUYE de la Universidad de Antioquia y de Crear Unidos, formen el grup que ha vingut a conèixer diversos dels projectes inclusiu i comunitaris, en els que treballa AMPANS.

L’objectiu de l’intercanvi, emmarcat en la iniciativa Misión académica Colombia Equitativa, és compartir projectes i innovacions implementades a nivell social i cultural en matèria d’inclusió, formació, discapacitat i accessibilitat.

L’ eix central del projecte és l’avenç en els reptes d’igualtat, competitivitat i educació,  a partir del coneixement i detecció de bones pràctiques internacionals que tinguin en compte la inclusió de les persones amb discapacitat per a la investigació, la formació, la capacitació i l’actualització en educació inclusiva i transformació social.

Abans de Manresa, la delegació acadèmica d’aquesta universitat de Colòmbia, ha passat per Bilbao i Barcelona, en el rastreig que han fet de millors pràctiques internacionals des de la visió de les persones amb discapacitat en matèria d’ educació inclusiva, transformació social i accessibilitat.

Durant la visita han pogut conèixer diversos centres i serveis com el Centre Especial de Treball, els diversos centres ocupacional com el Canonge, i han participat en projectes com el de l’Art de Viure.

La visita també ha contemplat un intercanvi amb el programa UniversiMÉS que duu a terme la UManresa amb la col·laboració de la Fundació AMPANS, juntament amb el BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes.