Territori inicia el febrer les obres de la rotonda que millorarà els accessos a AMPANS


El Departament de Territori iniciarà aquest febrer les obres de l’esperada rotonda, a la BV-4501 a Santpedor, que millorarà la connectivitat i la seguretat viària, així com l’accessibilitat de persones usuàries i treballadores a AMPANS.

El secretari de Mobilitat i Infraestructures ho va anunciar el passat divendres, 20 de gener,  durant una visita a la zona ons’ubicarà el giratori, juntament amb l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina i Casa, i el president d’AMPANS, Sebastià Catllà i Calvet.

Al llarg de la carretera BV-4501, carretera que uneix Manresa i Santpedor, s’hi troben diversos accessos a finques que comporten l’existència de girs a l’esquerra; el situat al quilòmetre 4,4 n’és un, on hi ha per l’oest l’accés a l’ermita de Sant Salvador, i per l’est l’accés a la finca de Santa Maria de Comabella, l’accés a la Sèquia i a altres finques. És un àmbit també molt freqüentat en els recorreguts ambientals i de lleure de la ciutadania de Santpedor, Manresa i Sant Fruitós de Bages.

La nova rotonda s’ubicarà en un àmbit que registra més de 7.500 vehicles diaris i tindrà un diàmetre exterior de 35 metres. Les obres suposaran una inversió de 800.000 euros i s’emmarquen en un conveni de col·laboració entre el Departament i la Fundació AMPANS. Així, la Generalitat aportarà 650.000 euros i la Fundació, 150.000. Es preveu que la rotonda entrarà en servei a la tardor.

L’actuació permetrà millorar:

-La canalització i la seguretat del trànsit a la carretera BV-4501 i l’accessibilitat a AMPANS.

-La connectivitat de persones a banda i banda de la carretera en els recorreguts de lleure i paisatgístics dels termes de Santpedor i Sant

Fruitós de Bages, tot afavorint la seguretat tant de vianants i ciclistes

com de conductors.

La connectivitat de la futura via verda de recorregut en bicicleta entre

Manresa i Santpedor, de 3,5 quilòmetres de longitud, que en aquest tram passa paral·lel a la carretera BV-4501. L’obra d’aquesta via per a vianants i ciclistes s’executarà enguany, amb una inversió prevista de més d’1 MEUR.