Terrassa aprova la cessió de terreny a AMPANS per a la construcció d’una residència

 

El dictamen marca el tret de sortida per a la construcció d’un equipament molt necessitat, que doblarà l’oferta de places que té ara mateix la ciutat de Terrassa 

Manresa i Terrassa. Divendres 22 de juliol de 2022. L’Ajuntament de Terrassa ha celebrat aquest matí l’últim ple del curs polític on ha aprovat el dictamen que dona Dret de superfície  a la fundació AMPANS a qui li cedeix un  solar per fer-hi una residència i centre de dia.  L’origen d’aquest projecte es remunta al 2019 davant l’increment de places que AMPANS ha de destinar a persones  d’aquesta ciutat i la seva àrea d’influència, per la manca de recursos que pateix aquest municipi, especialment per a persones adultes amb un alt grau de dependència i amb trastorns de conducta.  

En els darrers anys, hi ha hagut un increment notable de sol·licituds de places assistencials i residencials de persones de l’àrea de Terrassa, i l’entitat preveu que aquesta situació anirà en augment perquè la ciutat no disposa dels equipament necessaris per donar-hi resposta. Les persones usuàries i les seves famílies han de fer desplaçaments diaris, i es deterioren els vincles amb la pròpia comunitat.  

Després d’anys de converses per trobar solucions entre les administracions, les entitats del territori i les famílies de les persones usuàries, AMPANS va presentar un “Preprojecte per a la construcció d’una residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament amb necessitats de suport extens i generalitzat a la ciutat de Terrassa“. El projecte exposava aquesta necessitat i proposava la posta en marxa urgent d’aquest equipament. 

L’espai on es construirà aquest nou equipament es farà en una parcel·la al carrer Castellasa, núm. 10-12, i contempla la creació d’entre 50 i 60 places. L’aprovació d’avui marca el tret de sortida per a la construcció de l’equipament tan necessitat i respondrà a una demanda de la població egarenca des de fa anys, doblant l’oferta de places d’aquest tipus que té ara mateix la ciutat de Terrassa. 

El nou equipament de Terrassa se suma als nous projectes que AMPANS té en marxa, apostant per un sector que treballi en aliances, buscant solucions conjuntes entre els àmbits públic i les entitats sense ànim de lucre, que donin resposta a la manca de places i equipaments. A Terrassa, l’Ajuntament ha cedit els terrenys i s’ha arribat a un conveni marc amb l’entitat Prodis per treballar de forma conjunta en les solucions que requereix la ciutat en l’àmbit de l’atenció a les persones amb discapacitat que millori la seva situació.