Sis entitats europees ens visiten per avançar conjuntament en la Inserció labora

Durant 3 dies es debatran les millors pràctiques dels diferents col·laboradors d’arreu d’Europa, dins del projecte VALOREMPL que impulsen plegades

Aquesta setmana han arribat a les instal·lacions d’AMPANS els participants de les 6 entitats europees amb les que des de la fundació s’està impulsant el projecte ValorEmpl. L’objectiu d’aquest projecte és avançar en els sistemes d’inserció laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual i posar en comú les millors pràctiques del diferents col·laboradors d’arreu d’Europa. Els participants conviuran amb professionals i persones usuàries d’AMPANS durant 3 dies, coneixent l’entorn i la labor de la fundació a l’hora d’acompanyar, educar i formar persones amb discapacitat intel·lectual per preparar-se i introduir-se en el mercat laboral.

Al llarg d’aquests 3 dies, els visitants combinaran activitats lúdiques per conèixer l’entorn i la regió amb visites a les diferents instal·lacions d’AMPANS per veure la metodologia i el funcionament dels diferents serveis que ofereix l’entitat amb seu al Bages. La primera jornada l’han dedicat a visitar el Centre Especial de Treball i a conèixer els programes de formació dual i l’experiència dels treballadors, de primera mà. Aquí coneixeran com funciona el servei de formació i inserció de forma pràctica. La formatgeria que elabora a Urpina, els formatges Muntanyola, és un altre dels projectes que coneixeran.

Durant aquests dies, els visitants veuran el funcionament d’un enclavament, que facilita la transició de l’ocupació protegida a l’ocupació ordinària, i acabaran l’estada al Bages amb una sortida a Montserrat, una visita guiada i dinar, amb el suport del Patronat de la Muntanya de Montserrat.

Durant els tres dies de la visita, es destinarà temps a debatre sobre les metodologies i les polítiques d’inclusió i acompanyament en l’àmbit sociolaboral que es duen a terme tant a AMPANS com a les 6 altres entitats que formen part del projecte ValorEmpl. En aquest projecte que neix al 2019 hi participen MPC Saint Franciscus, De Lork, Les Genêts d’Or, CADIAI, Margarita i ARFIE, institucions d’Itàlia, Grècia, França i Bèlgica. Les visites a les diferents instal·lacions arreu d’Europa en el marc d’aquest projecte estaven planejades per a l’any 2020, però la irrupció de la pandèmia de la Covid 19 ho ha obligat a posposar fins enguany.