Formatges Muntanyola rep un reconeixement al talent i és considerat entre els millors formatges d’autor al certamen “Talento del Queso” celebrat a Oviedo


Formatges Muntanyola ha obtingut un nou reconeixement al talent al certament “Talento del Queso” que s’ha celebrat a Oviedo. La formatgeria d’AMPANS ha arribat a la final on ha competit amb cinc projectes més d’autor de l’estat espanyol, obtenint el segon lloc a la classificació.

Aquest concurs està organitzat pel Instituto del Queso i l’Ajuntament d’Oviedo, amb l’objectiu de seleccionar i reconèixer els millors projectes formatgers de l’estat i fer visible el paper dels professionals del sector, així com la superació dels reptes tecnològics per assolir el mercat amb el producte desitjat. El jurat ha valorat la qualitat dels formatges, l’elaboració artesanal i el projecte d’inclusió laboral de persones amb discapacitat que promou Formatges Muntanyola, i el seu paper en la co-creació d’un nou escenari en l’agroalimentació del futur.

Els 6 projectes seleccionats al llarg d’aquestes setmanes i que han arribat a la final, han disposat de 10 minuts per exposar el projecte formatger, avaluat per un jurat d’experts. Amb aquest nou guardó, Formatges Muntanyola ja compta amb un important palmarès amb premis als principals certàmens internacionals, estatals i nacionals, entre els quals World Cheese Award, Lactium (Vic), Concours International (Lyon), Gourmet Quesos (Madrid), i ara Talento del Queso (Oviedo).

Formatges Muntanyola elabora varietats de formatge artesà amb 4 varietats de llet: cabra (de ramat propi), búfala, vaca i ovella, des de la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, on la fundació AMPANS hi desenvolupa un projecte sociolaboral que dona feina i acompanyament a persones amb discapacitat intel·lectual. Un equip de dotze persones treballen actualment a la formatgeria d’AMPANS, majoritàriament amb discapacitat.

Els formatges Muntanyola es poden trobar a botigues especialitzades, grans superfícies i els punts de venda propis de l’entitat: botiga online i establiments comercials com el Garden (Santpedor) o els supermercats Caprabo de la fundació AMPANS (Manresa).