Recollim 112 kilograms de residus del nostre entorn dins el marc del Let’s Clean Up Europe 2023


Del 5 al 7 de maig ha tingut lloc la campanya Let’s Clean Up Europe, una iniciativa europea per conscienciar sobre la quantitat de residus que acaben de forma incontrolada al nostre entorn. Perquè les llancem, perquè ens cauen o perquè no ens en cuidem.

Cada mes de maig, s’inicia aquest repte de sensibilització a escala europea. A través de la recollida de residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius i altres espais naturals del nostre entorn. Des d’AMPANS, ens hi hem sumat un any més.

Els voluntaris de les matinals de recollida de residus han estat alumnes, usuaris i professionals de l’Escola Jeroni de Moragas, dels Centres Ocupacionals La Llum, La Sagrera, Encaix, Canonge i Les Bases, i també de Sant Joan, Súria i Sallent; del Servei Prelaboral, dels Centres de Noves Oportunitats de Manresa, l’Anoia, el Berguedà i Puigcerdà, així com des de grups formatius i d’inserció com Singulars o el SOI de Castelladral.

Tots ells, sumant més de 250 persones, han recollit un total de 112 kilograms de residus de l’entorn, 15 kilograms més que el 2022.

Aquests residus han estat trobats a les zones naturals que envolten els centres i serveis dels equips de voluntaris, que han volgut centrar-se a l’entorn més proper. Els espais netejats han estat Comabella, Sant Iscle, el Parc de l’Agulla i el camí de la Séquia, el Parc de Puigterrà, la Riera de Rajadell, el Serrat Xipell, el Congost, Suanya i la Torre Luvià, Can Font i el seu bosc, Viladordis, la riera de Puig-Reig des de Berga i la zona del Riu de Vilanova del Camí.

Els voluntaris han dut els residus recollits a Comabella, on s’han centralitzat. Des d’allà han estat traslladats a la deixalleria, per a la seva correcta gestió i reciclatge. Un protocol que segueixen els milers d’equips mobilitzats per la iniciativa Let’s Clean Up Europe a tot el territori europeu.

Com a entitat compromesa amb la sostenibilitat i el medi ambient, AMPANS engloba aquest projecte anual de voluntariat dins les accions dutes a terme per desenvolupar consciència i sensibilitat respecte la cura de l’entorn.