Millorem l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat a l’Anoia


Aquesta setmana hem signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament del programa Next Diversitat i Empresa. La iniciativa pretén incorporar o potenciar la perspectiva de la diversitat a l’empresa i acompanyar col·lectius en situació de vulnerabilitat per millorar la seva ocupabilitat. El programa és d’abast comarcal, però prioritzarà l’atenció de les persones derivades des del Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament o residents a Vilanova del Camí. Durant el desenvolupament del projecte, que finalitza el 30 de setembre de 2023, s’espera implementar com a mínim 620 Plans de Diversitat i prop de 1.790 Itineraris Individualitzats d’Orientació.

El projecte s’impulsa gràcies a l’esforç col·laboratiu d’organitzacions, empreses i entitats socials per avançar de manera conjunta cap a un doble objectiu: d’una banda, sensibilitzar les petites i mitjanes empreses del territori envers la diversitat a l’empresa, mitjançant l’elaboració i la implementació de Plans de Diversitat. I, de l’altra, facilitar la inserció laboral i la formació de persones en situació de vulnerabilitat gràcies a la creació i al seguiment d’Itineraris Individualitzats d’Orientació.

El conveni estableix que la Fundació Ampans tindrà a disposició les instal·lacions de l’Espai Jove Can Muscons, on es desenvoluparà el programa.

Next Diversitat i Empresa, és un projecte impulsat pel Departament d’Empresa i Treball, finançat per la Unió Europea a través del fons Next Generation i coordinat conjuntament per ECAS, la Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social, i PIMEC, la patronal de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya que, es complementarà amb els serveis que des de la mateixa entitat, ja es van duent a terme a l’equipament juvenil a través del programa per a joves “Noves Oportunitats”.