Més de 1.000 persones han visitat ImpulsART, l’exposició temporal de L’Art de Viure al MAT

 

El monumental Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa (MAT) ha acollit, durant 12 setmanes, l’exposició temporal ImpulsART en un dels seus espais polivalents. Aquesta exposició recollia les millors obres de més de vint artistes amb diversitat intel·lectual i del desenvolupament. Ahir, després d’un miler de visites, en vam celebrar l’acte de clausura.

L’Art de Viure, centre artístic de la nostra fundació, i la institució Parc de la Sèquia, que engloba el MAT com a part dels seus espais, es van unir per oferir al públic aquesta selecció de més de 30 obres de diversos artistes del Bages que treballen en l’anomenat art outsider.

ImpulsArt es va crear amb el desig de divulgar l’art en un espai veïnal i d’integrar els artistes amb diversitat intel·lectual en el moviment cultural de la ciutat. El doble objectiu s’ha complert del tot: des de l’1 de desembre, data en que es va celebrar la inauguració, més de 1.000 persones han passat pel MAT a gaudir de la gran expressivitat i força de les obres, i gairebé una desena d’elles han adquirit obres exposades.

Ahir, dijous 16 de febrer, vam celebrar l’acte de clausura al MAT, com a part del programa d’actes de la Festa de la Llum de Manresa. Artistes, professionals d’AMPANS i l’equip del Museu ens van acompanyar en un acte on es respirava satisfacció i alegria. La gran rebuda d’aquesta proposta artística ha portat a plantejar futures col·laboracions i exposicions.

Un cop més, l’art es transforma en un llenguatge universal, capaç de plasmar la mirada transformadora dels artistes amb discapacitat.