L’equip de la Fundació Barça, amb tres jugadors d’AMPANS, es proclama campió de LaLiga Genuine

 

L’equip ha guanyat la competició en el grup “companyonia” en la seva primera participació, amb un equip format per 24 noies i nois amb situació de discapacitat.

L’equip de la Fundació Barça s’ha proclamat campió de LaLiga Genuine, en el grup companyonia, en l’última jornada, guanyant al Fundació Futbol Base Reus per 2 gols a 1. L’equip necessitava guanyar obligatòriament aquest últim partit per poder quedar primer en la classificació, per davant del Sevilla. Els dos equips han acabat empatats a punts, però el Barça Genuine ha pogut quedar per davant gràcies al fair play, que també està premiat en aquesta competició.

Dins dels 24 membres del cojnunt blaugrana, hi trobem els joves d’AMPANS Pablo Sánchez, Jenifer Cabanillas i Vladimir Alert. Les lesions han jugat una mala passada a aquests joves durant la temporada. En Pablo Sánchez es va lesionar just abans del primer desplaçament de l’equip en iniciar la competició i se l’ha perduda tota. En Vladimir també va patir una lesió, aquest cop a mitja temporada, i ha hagut de mirar-se els últims partits des de la distància. La Jenifer, coneguda com a Jenny per tothom, ha pogut mantenir-se en plena forma i ha participat en tota la competició fins el final.

La competició d’enguany, que s’ha jugat des de principis d’abril fins el primer cap de setmana de juny, ha estat dividida en 3 fases. Totes les jornades d’aquesta lliga es disputen en caps de setmana llargs de 3 dies, cadascun en un únic complex esportiu d’un club de futbol. Els hostes de la Fase 1 van ser l’UD Las Palmas i el Real Sporting de Gijón, respectivament, a l’abril. La Fase 2 es va disputar el mes de maig, primer a les instal·lacions de la Fundación Málaga CF i després a les del Cádiz CF. La Fase 3 va ser una única estada final al complex de l’Athletic Club Fundazioa, el primer cap de setmana de juny.

LaLiga Genuine és una competició que es va posar en marxa la temporada 2017/2018 amb l’objectiu de normalitzar la pràctica del futbol dins del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual. És un torneig mixt, amb equips formats per homes i dones alhora, i han de ser tots majors de 16 anys i acreditar una discapacitat del 33% o superior. Enguany, LaLiga Genuine ha comptat amb la participació de 42 equips, dividits entre els grups respecte, esportivitat i companyonia, entre ells tots els grans clubs d’Espanya, menys el Reial Madrid.

Aquesta competició es juga amb un format de futbol 8, en partits de 4 parts de 10 minuts cadascuna. A més, de cara a la classificació, també estan premiades les conductes de pair play¸ és a dir, l’esportivitat i les bones conductes. Jugar sense fer faltes o mostrar respecte als rivals i a l’àrbitre, tant per part dels jugadors com de les aficions, son comportament que quedaran reflectits a la classificació per tal de promoure que, en aquesta competició, el més important és compartir la passió per l’esport per davant de la competició.