La Tarda de Catalunya Ràdio visita el Garden d’AMPANS

 

El divendres 27 de maig es va viure d’una tarda molt especial al Garden d’AMPANS, des d’on Òscar Fernández i Elisenda Carod van presentar el programa La Tarda de Catalunya Ràdio. De 15 a 19h, van comptar amb la participació de usuaris, treballadors i membres d’AMPANS per conversar sobre les necessitats i els reptes del sector de la discapacitat, sobre la inserció laboral, inclusió social i arquitectura comunitària. Aquestes intervencions es van realitzar al llarg de les 4 hores de programa, en mig de la programació normal d’aquest.

Abans d’enllestir la primera hora del programa, entre els minuts 47:59 i 56:56, el director general d’AMPANS Toni Espinal  va introduir la fundació, explicant tots els diferents serveis d’acompanyament i assistència que AMPANS ofereix, des de l’Escola fins a les residències, passant pels diferents serveis d’inserció i formació laboral.

El segon tram, entre els minuts 6:30 i el 28:05 va comptar amb una taula rodona amb Janeta Camps, directora dels serveis llars-residència; Rafael Aranda, de RCR Arquitectes; i Conxita Rodríguez, la mare de la Núria, una noia que viu als serveis de llar-residència des de fa 15 anys i és usuària del servei Centre Ocupacional. En aquesta tertúlia es va parlar de com son aquests serveis de llar-residència, i de la importància que tenen alhora de donar uns certs espais de descans als pares dels seus usuaris, així com millorar la qualitat de l’acompanyament, les cures i la seva autodeterminació. En aquest espai també va tenir lloc la intervenció, via nota de veu,de Juan Carlos Martínez, el pare d’en Pol. En Pol té 26 anys, és atès al CO La Llum (servei ocupacional d’AMPANS) i acaba d’obtenir una plaça residencial al servei de llars. En Rafael Aranda ens va explicar el nou projecte per a un nou edifici dedicat a aquest servei de llars, un espai innovador a Manresa que augmentarà el nombre de places disponibles.

Poc després de les cinc de la tarda, es va dur a terme la segona tertúlia, en la mateixa franja que l’anterior (6:30 -29:50), aquest cop per parlar de la integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i de persones amb situació de vulnerabilitat. Marta Milián, responsable de persones a serveis laborals, va fer un repàs de les diferents formules que des de la fundació AMPANS es posen en pràctica per inserir aquestes persones laboralment. La taula rodona va comptar amb Laura Estrada, treballadora del Garden; Juan Luís Reyes, treballador de l’enclavament a Maxion Wheels; i Marc Oriola, estudiant de la formació dual ICE. Per tancar la secció, es va emetre per sopresa un missatge de veu de l’entrenador de futbol Josep Guardiola, que enviava una salutació i posava en relleu la tasca d’AMPANS en l’acompanyament i assistència de persones en situació de discapacitat.

A última hora (57:21 – 1:00:00), el president d’AMPANS Sebastià Catllà va tancar el programa, mostrant tot el seu agraïment a l’equip de La Tarda de Catalunya Ràdio per poder compartir tota la feina que realitza la fundació, i ajudar a posar cara a les persones que fan que la tasca d’AMPANS es faci realitat.