La consellera Garriga ha rebut al Departament de Cultura, els protagonistes d’Artistes, el programa de TVC


La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, s’ha reunit aquesta setmana amb el president de la Fundació AMPANS, Sebastià Catllà Oliva, i els 9 joves creadors que han estat els protagonistes del programa “Artistes”, emès la passada tardor al Canal 33.

La reunió ha servit per explicar la tasca d’AMPANS en l’àmbit de la inclusió a través de l’art, i per compartir amb la consellera de Cultura l’experiència de la fundació i de les persones participants al programa, així com la presentació el taller d’art del Centre Ocupacional de l’Art de Viure.

La consellera ha fet un reconeixement a la feina que fan entitats com la Fundació AMPANS, que treballen per trencar amb estigmes socials, i s’ha mostrat interessada en el projecte, ja que està en sintonia amb la línia de treball del Departament de Cultura respecte a l’accés i la participació de tothom en la cultura, i el compromís per donar visibilitat i fomentar la cultura comunitària, i projectes de cultura i salut.

“Artistes” és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3, a partir d’una proposta conjunta de Youplanet i Bah! Studios –que també han estat presents a la reunió–, seleccionada en la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per difondre i descobrir la cultura catalana, en el marc de les crides que fan la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Departament de Cultura. A cada capítol, un artista amb discapacitat intel·lectual o trastorn de salut mental comparteix la seva experiència de l’art amb un personatge conegut del país.

La feina de la Fundació Ampans i el programa “Artistes” coincideix amb els eixos del Departament de foment de l’accés a la cultura i a les pràctiques culturals i també el foment de l’audiovisual, des d’una mirada nova i innovadora. El Departament de Cultura treballa per la creació d’un sistema cultural de referència, inclusiu i democràtic, i està impulsant una llei de drets culturals, que trenqui amb les barreres visibles i invisibles que impedeixen l’accés i la participació en la cultura.