Finalitzem el rodatge del programa ”Artistes”, amb la participació de joves de l’entitat

Aquests artistes amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental ens ajudaran a contemplar l’art des d’una altra mirada, comptant amb la companyia de cares conegudes per l’audiència.

Ha finalitzat el rodatge d’”Artistes”, el programa de TV3 que aposta per donar veu a artistes amb diferents situacions de discapacitat, tots membres d’AMPANS. L’objectiu del programa és compartir l’experiència de l’art amb tots ells acompanyants per persones conegudes pels espectadors. Es trobaran per compartir les seves passions, les seves formes de crear i de treballar, i les seves trajectòries. Entre aquests famosos trobarem l’actor Ivan Labanda, l’humorista José Corbacho o la cantant Gisela.

Al llarg dels capítols viurem el plaer per l’art, una oportunitat per reaprendre la història de l’art i tornar a descobrir les obres més icòniques de la nostra cultura amb una mirada i una perspectiva noves. En aquest projecte hi apareixen totes les disciplines artístiques: la fotografia, la pintura, la música, el teatre musical, el ballet, o fins i tot, el beat-box.

Aquest projecte va néixer quan l’equip del programa va visitar el Centre Ocupacional Les Bases de la Fundació AMPANS, on es troba L’Art de Viure, el taller artístic inclusiu. En aquest espai, els visitants van quedar impactats per les peces exposades, que desprenien una forta personalitat. Les obres de L’Art de Viure compten amb uns autors que ens aporten unes mirades úniques i els donen una singularitat i un caràcter especial a cadascuna d’elles.

Amb serveis com el del Centre Ocupacional, AMPANS fa més de 50 anys que treballa per la plena integració de les persones amb discapacitat intel·lectual o en situació de vulnerabilitat. A L’Art de Viure es treballa per proporcionar a les persones ateses, els medis i/o les ajudes necessàries per descobrir i desenvolupar el seu talent artístic, potenciar-lo i posar-lo en valor dins la societat, donant a conèixer les capacitats d’uns artistes molt especials.

“Artistes” és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3, a partir d’una proposta conjunta de Youplanet, Bah! Studios i la Fundació AMPANS, seleccionada a la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per difondre i descobrir la cultura catalana que han organitzat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat.