Estudiants de Direcció de Cuina de Joviat Hoteleria enllestint els seus plats “Plats polivalents, creatius i amb el formatge i la fècula com a protagonistes”. Aquestes són les directrius que han hagut de seguir els prop de 20 estudiants de Direcció de Cuina de Joviat Hoteleria, de Manresa, que van acceptar un nou repte culinari llançat pel restaurant Canonge i Formatges Muntanyola. Els alumnes participants han presentat les seves 5 propostes culinàries a l’equip de cuina, sala i gerència del Canonge aquest matí de dijous. La primera, un Cuit de formatge amb sopa de ceba; la segona, un versàtil ‘sandvitx’ de Pa de formatge; la tercera, el Caneló de carabassa amb formatge; la quarta, un Milfulls; i, per últim, un Coulant de formatges Muntanyola. Totes elles sorprenents. Tots els estudiants han aconseguit treure el màxim partit a les varietats, sabors i textures de tota la gamma de Formatges Muntanyola, amb la que havien de treballar. Ja és el segon any que Joviat i AMPANS duen a terme aquesta iniciativa juntes, un repte educatiu i solidari en què les dues entitats s’uneixen per fomentar valors i projectes socials, però també per impulsar el paper dels joves en la innovació a l’alta cuina. Ara, l’equip del Canonge, farà valoració de les propostes per estudiar la possibilitat d’incorporar-ne a la seva carta. Estudiants i professorat de Joviat Hoteleria amb l’equip de Canonge i Formatges Muntanyola Canonge i Formatges Muntanyola, dos projectes sociolaborals d’AMPANS El Canonge neix des de la nostra fundació per crear oportunitats d’inserció laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual; persones que han estat formades en serveis d’hoteleria i cuina i que desenvolupen la seva tasca amb professionalitat al nostre restaurant al centre de Manresa. Per la seva banda, Formatges Muntanyola neix com a projecte agrosocial. Una iniciativa que comparteix objectiu amb el Canonge: crear feina digna i de valor per a persones amb discapacitat intel·lectual i altres col·lectius en risc d’exclusió, aquest cop, des de l’elaboració artesanal de formatges a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola.