El Servei d’Inserció i Formació d’AMPANS ofereix un programa per a persones que volen millorar la seva ocupabilitat

 

El programa compta amb formació en diferents competències així com orientació i assessorament personalitzat en emprenedoria

El nostre Servei d’Inserció i Formació està organitzant, des de setembre de 2021 fins juliol de 2022, el Programa mixt d’orientació i formació professional. Es tracta d’un programa subvencionat pel Consorci per a la Formació Continua de Catalunya adreçat  a persones que estiguin o hagin estat en situació d’ERTO, així com a persones en actiu que volen enriquir la seva formació i complementàriament a persones en situació d’atur. 

Dins del programa, s’ofereix assessorament i orientació laboral individualitzada, amb l’opció de poder complementar-la amb formació professionalitzadora. L’objectiu global és millorar l’ocupabilitat de les persones participants. Fins al moment, s’han realitzat mòduls dels certificats de professionalitat en tres àmbits diferents: mòdul de Logística i Magatzem, mòdul Sociosanitari i mòdul en Administració. Aquest juny arriben noves formacions: neteja professional, un curs per al Certificat d’Operari de carretó elevador i una formació específica en emprenedoria. 

L’espai de formació es troba a les oficines d’AMPANS Activa al Carrer Barcelona de Manresa. Aquí, les aules donen cabuda a 125 persones que podran rebre aquesta orientació i assessorament fet a mida. Conjuntament amb cadascun d’ells, s’estableix un acord de treball per tal de millorar la seva ocupabilitat.  

El programa gira al voltant d’accions base, que de forma resumida consistirien en donar a conèixer als participants les alternatives que ofereix el mercat de treball i les sortides laborals d’altres sectors de la mateixa activitat on treballen, així com acreditar les competències laborals en que es formin els usuaris del programa. També pretén dotar-los d’eines per a la recerca i millora de la seva feina, alhora que tenir les capacitats de poder reorientar el seu objectiu professional. 

Cal destacar, com a valor a afegit al programa, les càpsules de desenvolupament personal i professional. Aquestes píndoles formatives volen fomentar el talent, potenciant habilitats i competències, no només en l’àmbit laboral sinó també en el social. AMPANS i el Consorci consideren que moltes persones que han patit situació d’ERTO o que estan en recerca de feina necessiten augmentar la seva pròpia confiança i empoderar-se per tal d’afrontar la situació del mercat laboral actual amb recursos. 

Per realitzar aquestes sessions, es compta amb en Carlos Bella com a expert professional. En Carlos ja ha col·laborat prèviament en diversos programes del Servei d’Inserció d’AMPANS, on mitjançant aquestes sessions dinàmiques i enfocades a la motivació, treballa els soft skills dels assistents, així com la gestió emocional, per tal d’aconseguir que els participants tinguin un enfocament més positiu a l’hora de definir els seus objectius professionals i a l’hora d’afrontar la recerca de feina.