El Kursaal s’omple per a homenatjar a Sebastià Catllà, en un concert vibrant d’Electrobacasis


El Kursaal es va omplir aquest dimarts per homenatjar al president d’AMPANS, Sebastià Catllà i Calvet, que va rebre el cavallet d’or,  la principal insígnia de l’entitat,  de mans de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en reconeixement a la tasca que ha fet al capdavant d’AMPANS. En un acte molt emotiu, presentat pels joves Marc Oriola i Noèlia Bernal, protagonistes del programa “Artistes” emès aquesta tardor pel Canal 33, el president d’AMPANS va rebre el reconeixement i afecte del públic pel seu compromís demostrat al llarg dels anys, no només amb AMPANS, sinó també amb el territori. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va destacar el caràcter emprenedor, innovador i humanista del president d’AMPANS destacant-lo com “un home amb segell bagenc i esperit de la terra, que sempre treballa incansablement en benefici dels que més ho necessiten”. Precisament va ser la consellera de la Presidència l’encarregada de lliurar al president d’AMPANS el pin d’or en forma de cavallet, la primera imatge corporativa de l’entitat.

Minuts abans va ser l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, qui va pronunciar unes paraules sobre la figura de Sebastià Catllà i Calvet, com una persona “sempre positiva, que no té mai un no per a ningú i que sempre li agradar remar conjuntament i en benefici de la ciutat i el territori”.

La glossa de la figura de Sebastià Catllà la va fer el patró d’AMPANS i expresident d’aquesta entitat, Jaume Espinal, que va recordar que l’actual president d’AMPANS, molt abans de començar a col·laborar amb l’entitat va ser el primer empresari que va apostar per la inclusió laboral al territori “una persona que ha cregut i ha treballat pels valors de la nostra entitat fomentant els enclavaments empresarials per a la integració de persones amb discapacitat”, i va afegir “us descriuré què en deia una amiga comuna, la Montserrat Morera: és una persona fantàstica, de les que no n’hi ha, un home fet a si mateix, treballador, senzill, molt capaç, amb un cap molt ben estructurat, amb uns projectes d’allò més avançats, un home de pagès, sense pretensions.”

Abans d’iniciar el reconeixement, el director d’AMPANS, Toni Espinal, va ser l’encarregat d’explicar l’impacte de l’entitat en aquest darrer any en el que han atès i acompanyat a més de 3.700 persones, amb un equip que ja supera el miler de treballadors. “Anualment rebem més de dues-centes sol·licituds de serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual que demanden els nostres serveis d’ escola, centre ocupacional, residència, o feina. Hi ha més d’un centenar de persones en llista d’espera per a serveis residencials i preveiem la necessitat de creació de dues-centes noves places en els propers anys”.

Al final de l’acte de reconeixement, els joves presentadors van donar pas a l’espectacle d’Electrobacasis, el projecte electritzant de la Camerata Bacasis que només començar ja es va veure la potència, qualitat i energia que desprendria. La formació de joves músics, amb les directrius un director d’orquestra excepcional, amb la veu d’una solista espectacular i la potència d’un DJ que es va fer seu el Kursaal, el públic es va posar dempeus i no va parar de corejar i ballar, ni un segon, al ritme trepidant d’aquest impressionant projecte que és Electrobacasis. Una trentena de músics, el DJ Arzzett i la cantant Marta Aguilera, van fer gaudir al públic i aixecar-se de la butaca per ballar, gaudir i cantar sense parar.