El Departament de Justícia reconeix AMPANS i Catalònia Creactiva pel suport a interns de presons amb especials necessitats

El Departament de Justícia ha reconegut  una cinquantena de professionals, institucions i entitats, entre les quals la fundació AMPANS, pel suport que dona a interns amb discapacitat intel·lectual als centres penitenciaris del nostre país.

El reconeixement es va entregar coincidint amb la festivitat de la Mercè, en un acte presidit per la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó. La Consellera va distingir una cinquantena de persones i entitats de les que va dir que representen “la cara visible del compromís amb les polítiques públiques de reinserció social” per la seva feina i la seva contribució als serveis d’execució penal de Catalunya.

 “Les persones a qui atenem, un dia compleixen la pena i retornen a la societat i és el nostre deure posar tots els esforços perquè sigui amb les màximes garanties d’èxit,  tant per a elles com per a la resta de la població” afegia la consellera al seu discurs.

Lourdes Ciuró va qualificar de “cabdal” la col·laboració d’entitats i fundacions i va lloar el compromís de les distingides enguany, entre les quals, AMPANS i Catalònia que mitjançant la UTE Abril donen suport als interns de centres penitenciaris amb discapacitat intel·lectual. Més d’una quarantena de professionals de l’àmbit de la justícia penal van ser  distingits per la seva implicació i dedicació professional i, en altres casos, per actuacions de mèrit en circumstàncies extraordinàries, i també a membres del cos de Mossos d’Esquadra i de la Fiscalia de Menors de Tarragona.

L’acte va tenir lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona.