El canal 33 estrena dijous “Artistes”, un programa protagonitzat per 9 persones usuàries d’AMPANS que conversen sobre art amb cares conegudes


“Artistes” és un projecte de les productores Bah Studios i YouPlanet inspirat en el projecte L’Art de viure de la fundació AMPANS, seleccionat a la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors de la CCMA i l’ICEC

 

Manresa, dimarts 27 de setembre de 2022. El Canal 33 estrena aquest dijous vespre, a les 22h, el programa ARTISTES que aposta per compartir experiències al voltant de l’art amb creadors de diverses disciplines artístiques amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental. Ho fan compartint el seu talent creatiu amb cares conegudes de l’audiència de TV3 com són Roger de Gràcia, Laura Rosel, Ivan Lavanda, Jose Corbaccio, Gisela i Mireia Portas. En aquestes trobades, els artistes de la fundació AMPANS  compartiran les seves trajectòries, les seves passions, i les seves formes de crear i de treballar.

En el primer capítol, el periodista Roger de Gràcia descobrirà que el món de l’art té un vessant molt terapèutic repassant les obres del pintor Ramon Casas i passant-s’ho bé amb una colla de joves artistes mentre balla, pinta, fa un curset accelerat de fotografia i és objecte d’una caricatura.

“Artistes” és plaer per la creativitat, un repte per reaprendre la història de l’art i mirar-se les obres més icòniques de la nostra cultura amb una mirada sense filtres. En aquest projecte hi encaixen totes les disciplines artístiques: els secrets de la fotografia, la pintura, la música, el teatre musical, el ballet o el beat-box, entre d’altres.

El projecte va sortir escollit en la 4a convocatòria de projectes audiovisuals innovadors de la CCMA i l’ICEC per trobar nous talents i formats de continguts pel Canal 33. De la mà de les productores Bah Studios i YouPlanet, el programa és una oportunitat per veure l’art amb una altra mirada, i conèixer creacions artístiques amb molta personalitat, sense filtres ni estereotips.

Les productores Bah Studios i You Planet, junt amb AMPANS i la participació de TV3, han organitzat un acte de preestrena, el mateix dijous, a les 19:30h. als cinemes Bages Centre. Presentat per Roger de Gràcia i amb la participació dels 9 artistes, la sala s’omplirà amb més de tres-centes persones que han reservat seient per veure la projecció, poques hores abans que s’estreni al vespre, al Canal 33.

El programa, de 6 capítols, s’emetrà de forma setmanal, els dijous al voltant de les 22h,  pel Canal 33, i cada un d’ells té una durada aproximada de 25 minuts. Artistes també es podrà veure per TV3 a la Carta, i tots els detalls es podran seguir a través de les xarxes socials de la fundació AMPANS, Bah Studios, YouPlanet i TV3.

 

L’origen del projecte “Artistes”

Aquesta proposta va néixer quan l’equip del programa va visitar el projecte d’art de la Fundació AMPANS a Manresa, L’Art de Viure, que treballa per la plena inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns del desenvolupament i de salut mental. En aquesta visita, van quedar impactats pel mètode utilitzat i per la forta personalitat que desprenien les obres exposades. Potser el secret d’aquestes obres era justament que estaven creades per artistes amb capacitats diverses, sense filtres ni estereotips.  D’aquí en surt “Artistes”, de la voluntat d’explorar l’art des de noves perspectives, amb l’objectiu d’oferir una experiència única i sorprenent.

“Artistes” és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3, a partir d’una proposta conjunta de Youplanet i Bah! Studios amb la Fundació Ampans, seleccionada en la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per difondre i descobrir la cultura catalana que han organitzat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.