Eines per lluitar contra el malbaratament alimentari i afavorir la inclusió laboral de les personaes en situació de vulnerabilitat

AMPANS i 6 entitats més de França, Bèlgica, Itàlia i Luxemburg desenvolupen el projecte CirculAbility Erasmus+, que té com a objectiu formar al personal de les estructures que donen ocupació a persones amb disCapacitat en el desenvolupament d’activitats econòmiques capaces de reduir els residus d’aliments i, per tant, promoure la inclusió professional de les persones amb disCapacitat en els Estats membres de la Unió Europea.

El 25 d’abril de 2022 a les 17 h amb motiu del projecte, la Fundació Ampans va organitzar una jornada de difusió per donar a conèixer el projecte a diferents Targetes locals.

D’una banda, hem convidat emprenedors locals, responsables d’entitats socials, especialment aquelles que treballen amb persones amb discapacitat, i professionals tècnics de l’administració local. Tot amb l’objectiu de comprometre’ls amb els reptes del projecte.

L’objectiu d’aquesta jornada era conscienciar i informar sobre l’impacte del malbaratament alimentari així com les oportunitats que aquesta situació ofereix per a la inclusió de les persones amb discapacitat al mercat laboral.

Després de la presentació, vam tenir un debat molt interessant al voltant de la taula on vam reflexionar sobre el paper de cada Target, per construir la possibilitat d’iniciatives locals al voltant del residu i la inclusió.